Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Звукът на киното" - В памет на режисьора Алън Паркър

| обновено на 02.08.20 в 10:10

Британският режисьор Алън Паркър, създал филмите "Среднощен експрес", "Евита", "Бъгси Малоун", почина на 76 години.

В съобщение на семейството му се казва, че Паркър е издъхнал в петък в Лондон след дългогодишно заболяване, допълва БТА.

Паркър е сред най-успешните британски режисьори. В богатото му творчество са продукции като "Мисисипи в пламъци", "Слава", "Прахът на Анджела", "Пинк Флойд - Стената".

Филмите му са отличени с 10 награди "Оскар" и 19 награди БАФТА.

Паркър беше председател на Британския филмов институт и на Филмовия съвет на Обединеното кралство.

През 2002 г. получи рицарско звание от кралица Елизабет Втора.

В негова памет, в "“Звукът на киното" излъчваме музика от негови легендарни филми
Още от категорията

Забавления и грижа във "Вход свободен"

Извън обичайното схващане, август се оказва позитивен и активен!  Грижа и мисъл за града ни и за производителите от района, стоят в основата на една прекрасна идея - поредния Фермерски пазар, този път излизащ извън централните градски части. Грижа и опазване на нашата река Марица, са на фокус в пътуващата изложба "Река на биоразнообразието", която ще..

обновено на 06.08.20 в 10:07

„Точно днес“ – за мръсните дрехи и цената на не/стабилността

Когато каруцата се обърне, пътища много. Тази максима ще си припомним в утрото на Преображение Господне. Във времето от 7 до 9.30 часа по Радио Пловдив ще чуете: Пореден антиправителствен протест в Пловдив ще блокира основни булеварди в града. Част от него е и акцията „Пловдив поставя мръсните дрехи на простора“. За нея ще ни разкаже Йордан..

публикувано на 05.08.20 в 16:37

Лято в "Звукът на киното" с музиката на "Рокетмен"

Тази събота и неделя ще слушате музиката на рок легедната Елтън Джон, защото в звукът на киното ще ви предложим саундтрака на филма, посветен не британския певец „Рокетмен“. Рокетмен е определян от критиката като епична музикална фантазия, която разказва невероятната човешка история на Елтън Джон и проследява фантастичната му трансформация от срамежливия..

обновено на 05.08.20 в 14:19

"Вход свободен" - ораторско майсторство

В психологията на цветовете съществува хипотеза, че цветът на лака може много да подскаже за характера на жената. Това ще е само една от темите в днешното предаване.  Ще поговорим за гладуването и за храните, които могат да подтиснат глада ни.  В днешното предаване ще обърнем внимание и на ораторското майсторство, като повече по темата ще ни разкаже..

публикувано на 05.08.20 в 09:14

Августовски знаци "Точно днес"

"Точно днес" на 5 август в сряда. Месеци в пандемия, месец в протести, доказано тежка година с двете двойки и две нули. Търсим още измерения на лятото с протест, под знака на последните нагласи на българите, очертани от социолозите с идеята да се гласува. Политическият психолог проф. Антоанета Христова ще коментира недоволството, тенденциите пред..

публикувано на 04.08.20 в 16:44