Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лято в "Звукът на киното" с музиката на "Рокетмен"

| обновено на 07.08.20 в 14:07

Тази събота и неделя ще слушате музиката на рок легедната Елтън Джон, защото в звукът на киното ще ви предложим саундтрака на филма, посветен не британския певец „Рокетмен“.

Рокетмен е определян от критиката като епична музикална фантазия, която разказва невероятната човешка история на Елтън Джон и проследява фантастичната му трансформация от срамежливия пианист Реджиналд Дуайт до световноизвестна суперзвезда. 

Вдъхновяващата лента разказва как момче от малък град се превръща в поп икона, а действието се развива на фона на най-обичаните песни на Елтън Джон. 

В "Рокетмен"  участват Тарън Еджъртън в главната роля, Джейми Бел в ролята на текстописеца Бърни Таупин, Ричард Мадън в ролята на първия мениджър на Елтън и Брайс Далас Хауърд в ролята на майката на Елтън Шийла Феърбрадър.  

Още от категорията

Да (не) пътуваш с маска в автобус за Пловдив „Ден след ден“

Днес правителството удължи епидемиологичната обстановка до 30-ти ноември, което на практика означава оставане в сила на ограничителните мерки. Решението на кабинета съвпадна с историята на пловдивчанка, която бе свалена от автобуса по линията Хвойна – Пловдив, защото била единствената с маска!!!  Нейната история и позицията на превозвача ще..

публикувано на 23.09.20 в 14:37

Есенни размисли с „Вход свободен“

В първите дни на есента, ви очаква любопитна изложба, „Календар Космос 2021“. Откриването е на  25-ти септември, в Пловдив. Говорим с фотографа и организатор на  изложбата Владимир Пеков.  В рубриката „За и против“ ще ви изненадаме с  един спор свързан със снимките, които качваме във виртуалното пространство.  Ще говорим и за есента, като..

обновено на 23.09.20 в 09:31

Казуси, протести и съкровища „Точно днес“

Скандиранията „Оставка!“ не стихват. Независимо как точно наричат недоволството от управлението, то е факт. Достатъчно убедително ли е? Отговорите търсим в утрото на 23 септември, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 ч.: Панагюрското златно съкровище се връща у дома. Директорът на Историческия музей в Панагюрище доцент Атанас Шопов ще чуете..

публикувано на 22.09.20 в 11:44

Празничен вторник с "Вход свободен"

Честит 22 септември - Ден на независимостта на България. По този повод ще си припомним интересни исторически факти.  Днес настъпва и астрономическата есен. Ще отправим поглед към някои кътчета по света, където есента е повече от прекрасна.  Ще говорим и за храните, които е хубаво и полезно да приемаме през сезона.  В днешния празничен ден ни предстои и..

публикувано на 22.09.20 в 07:58

"Точно днес" на 22 септември с история и картини

Денят на независимостта.  Вече 22 години почитаме безспорния акт от историята ни на 22 септември, който укрепва държавността. Разговор с д-р Самуил Шивачев , който днес ще произнесе слово на празника в Пловдив. Той е преподавател в Пловдивския университет и учител по история в Хуманитарната гимназия. И към по-древната история по нашите земи:..

обновено на 21.09.20 в 16:58