Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Августовски знаци "Точно днес"

"Точно днес" на 5 август в сряда.

Месеци в пандемия,

месец в протести,

доказано тежка година с двете двойки и две нули.

Търсим още измерения на лятото с протест, под знака на последните нагласи на българите, очертани от социолозите с идеята да се гласува. Политическият психолог проф. Антоанета Христова ще коментира недоволството, тенденциите пред новите формации и пред властта. 

Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов отчете, че заразата у нас намалява, няма да увеличаваме мерките, но предупреди да спазваме дистанция и да носим маски. Коментар на председателя на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Костадин Сотиров

Как учени от ПУ ще изследват икономическите измерения на пандемията от Ковид-19, разговор с доц. д-р Мина Ангелова от Факултета по икономически и социални науки. Те ще работят по проект финансиран от фонд "Научни изследвания" за 60 000 лева, през следващите месеци ще представят и уебсайт по темата.

Потребителите, търговците или как пазим правата си - темата ще коментираме с доц. Димитър Деков, председател на Сдружението за правна помощ на потребителите. Оттам са разработили правила за алтернативно решаване на спорове. В момента текат информационни дни за популяризиране на алтернативните методи за решаване на потребителски правни спорове в Пловдив, приемната е на бул. „Марица“ 93, от днес до 6 август.

В сряда излъчваме последната част от аудиоразказа на Пламен Асенов за Марсел Пруст във "Великите европейци".

Програмата е във времето от 7.00 до 9.30 часа, бъдете с нас!

Още от категорията

Време за бизнес и време за поезия "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в четвъртък говорим за какво - инвестиционните проекти на Пловдив - очакващ нов заем за инфраструктура и развиващ модерните технологии в индустриалната зона с модули за обучение и зелена икономика  - за заплатите и пенсиите - за и против увеличаването на минималната работна заплата и преизчисляване на парите за старост - за..

публикувано на 23.09.20 в 17:58

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 23.09.20 в 16:51

Да (не) пътуваш с маска в автобус за Пловдив „Ден след ден“

Днес правителството удължи епидемиологичната обстановка до 30-ти ноември, което на практика означава оставане в сила на ограничителните мерки. Решението на кабинета съвпадна с историята на пловдивчанка, която бе свалена от автобуса по линията Хвойна – Пловдив, защото била единствената с маска!!!  Нейната история и позицията на превозвача ще..

публикувано на 23.09.20 в 14:37

Есенни размисли с „Вход свободен“

В първите дни на есента, ви очаква любопитна изложба, „Календар Космос 2021“. Откриването е на  25-ти септември, в Пловдив. Говорим с фотографа и организатор на  изложбата Владимир Пеков.  В рубриката „За и против“ ще ви изненадаме с  един спор свързан със снимките, които качваме във виртуалното пространство.  Ще говорим и за есента, като..

обновено на 23.09.20 в 09:31

Казуси, протести и съкровища „Точно днес“

Скандиранията „Оставка!“ не стихват. Независимо как точно наричат недоволството от управлението, то е факт. Достатъчно убедително ли е? Отговорите търсим в утрото на 23 септември, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 ч.: Панагюрското златно съкровище се връща у дома. Директорът на Историческия музей в Панагюрище доцент Атанас Шопов ще чуете..

публикувано на 22.09.20 в 11:44