Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По-неблагоприятен вариант ще са предсрочни избори

„Изненада беше самото спешно свикване на националната конференция на ГЕРБ. Иначе посланията вече бяха тествани в последните три седмици. Тя се организира и като отправяне на знак към обществото, че протестите в столицата и в други градове на страната, не са единственото лице на ситуацията в държавата, а има и друга страна“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Любомир Стефанов, политолог и преподавател в НБУ.

Той смята, че предстоят неприятни за Бойко Борисов решения.  

„Чисто хипотетично е възможен сценарий на правителство без Борисов. Реално дали това може да се случи – тази възможност ми се струва все по-минимална“, каза още Стефанов.

Според него в момента целта на управляващите е да преценят кой е по-неблагоприятния вариант – дали предсрочни избори или пълен мандат.

„Смятам, че е възможно да станем свидетели на предсрочни избори, но това ще бъде неблагоприятен вариант“, каза още Стефанов.

Цялото интервю с Любомир Стефанов можете да чуете в звуковия файл. 


Още от категорията
Разкопки на Емпорион Пистирос

Емпорион Пистирос с нови проучвания от български екип

И към по-древната история по нашите земи: археологическите проучвания на емпорион Пистирос ще започнат утре, на 23 септември. Финансирането от 18 000 лева е осигурено от Министерството на културата по проект, който музеят в град Септември е спечелил. По него работи Вяра Петрова, директор на Археологическия музей "Проф. Мечислав Домарадски" в..

публикувано на 22.09.20 в 09:08
Самуил Шивачев /в центъра на снимката/

Съединението прави силата, а тя носи Независимостта ни

Денят на независимостта. Вече 22 години почитаме безспорния акт от историята ни на 22 септември, който укрепва държавността. Честването му е възстановено чак през 1998 година. Разговор с д-р  Самуил Шивачев, който днес ще произнесе слово на празника в Пловдив. Той е преподавател в Пловдивския университет и учител по история в Хуманитарната..

публикувано на 22.09.20 в 09:04

Компенсациите донякъде ще подпомогнат градинарите

„ Нашите производители са предимно малки и средни и помощите и компенсациите до някаква степен ще подпомогнат сектора “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Мариана Милтенова – председател на Националния съюз на градинарите. Днес е последният срок, в който земеделците могат да кандидатстват за копменсиране на щетите, причинени от..

публикувано на 21.09.20 в 16:05
Георги Киряков

Цветанов няма потенциал за широка обществена подкрепа

Политологът Георги Киряков коментира създаването на „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов като желание на поредния играч на политическата сцена да създаде собствен проект, след дако е бил низвергнат от предишната си партия. Според него изненада са част от лицата в инициативния комитет, в частност на журналиста Горан Благоев, който има..

публикувано на 21.09.20 в 15:49

Отлагаме лятото с една седмица, септември ще е топъл

Въпреки че на 22 септември започва календарната есен, отлагаме лятото с една седмица, заяви климотологът и университетски преподавател проф. Георги Рачев. "Ще има летни температури  още седмица, особено в Пловдив. Септември е с по-високи от нормалното температури с около над 4 градуса.  Така че ни очаква по-късна есен и Топлофикация, която има право..

публикувано на 21.09.20 в 11:35