Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите и стандартите на бъдещето „Точно днес“

12-ти август е определен от ООН за Международен ден на младежта. В резолюция от 17-ти декември 1999 г. се приема възможността за разгръщане потенциала на младите хора, за планиране на по-доброто им включване за прогреса на нашето общество.

В България се отбелязва от 2007-ма година.

Срещата ни ефира на Радио Пловдив е с Вержин Хугасян, докторант по Международно право и международни отношения, участник в младежки проекти на ЕС.

Темата на деня за протеста на гражданите срещу управляващите и главния прокурор, за предсрочни парламентарни избори  коментира политологът проф. Евгений Дайнов.

За акцентите на Кръгла маса "От нас зависи" организирана от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България" и Фондация "Джендър алтернатива" информира Лена Карналова, изпълнителен директор на асоциацията. Целта е на едно място да се съберат бизнеса и представители на публичния и неправителствения сектор, като провокират дискусия за важността на гражданското общество.

С художника Ангел Гешев говорим за „Джаз в сряда вечер и изложба на художниците от Розовец“.  

 В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов разказва за Марк /Моше Шагал/, който рисува летящи хора.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 12-ти август от 7.00 до 9.30 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" и празничните часове на утрото

Отбелязваме един от най-големите християнски празници, Успение на Света Богородица. От катедралния храм в Стария град ще включим Антоанета Петричанска , тя ще присъства на литургията, която се очаква да води митрополит Николай.  От Бачковския манастир ще разговаряме с уредника на музея, историка Стамен Пепелишев , той представя изложбата за Неофит..

публикувано на 14.08.24 в 14:57

"Вход свободен" - време за красота и изящество

В средата на работната седмица спираме за капка въздух и ...красота! Спираме в ума си, разбира се, защото графикът, задачите и сроковете не търпят отлагане!  Ще си подарим малко време за мечти! Ще ви срещнем с прекрасната Гергана и нейните изящни бижута. В "Жена - истории за Вселени"  ще си поговорим с нея за това какво е присъщо на щастливите жени, и..

публикувано на 14.08.24 в 09:30

"Точно днес" в ритъма на 14 август

Сряда сутрин - на вратата ни чука четиринайстия ден на август, а програма „Точно днес“ започва с анализи и коментари на темите на деня, които следим в развитие. Нелеп инцидент с прострелян полицаи в Пловдив доведе до оставката на шефа на Областната дирекция на МВР и още трима началници . На този фон полицаи излязоха на протест срещу смяната на..

публикувано на 13.08.24 в 17:00

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е директор на културния фестивал НОЩ/Пловдив. Той притежава богат опит в организирането и..

обновено на 13.08.24 в 15:47

"Вход свободен" - за добро развитие и общуване с децата

Въпреки, че все още е лято, и все още сме в разгара на ваканцията, новата учебна година леко пристъпя поне в умовете на родителите. Късното лягане, безкраните игри и пътешествия, отказа за четене и писане, съвсем скоро ще започнат да се отразяват на ежедневието по един различен начин. Как да направим една идея по - плавен прехода от ваканцията, към новата..

публикувано на 13.08.24 в 09:30