Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" в понеделник - разговор след празника

След хубавите думи и ритуалите на празничиния протокол, в който се самоубеждаваме, че вярваме в силата на съединението, след освиркването и протеста на зарята за шести септември - утрото на следващия ден. 
Връщайки се в реалността, в понеделник ще питаме  как започва учебната година, как да се овладеят пречупените от Ковид - кризата навици и избухнали, пак от там, страхове,  как звучим днес като общество - между скандирането, ежедневните думи и мълчаливата безропотност....
Чуйте от 7 до 9.30 часа 
 - гласовете на протеста, който гарнира тържествената заря - поверка за Съединението
 - отец Румен Станев, когото папа Франциск назначи за помощник епископ на Софийско- Пловдивска епархия. Освен за новата си роля, той ще разкаже и за новия орган, който вече има църквата в с. Секирово.
 - заместник- кмета по образование Стефан Стоянов за старта на новата учебена година в Пловдив
- проф. Веселин Василев с психологическа диагноза на разделението
 - Джаз певицата Мирослава Кацарова преди концерта си тази събота в Пловдив
- писателят Недялко Славов, чиято нова книга "И станах река" вече е в ръцете на читателите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 12 август

В понеделник сутрин с анализи и коментари на събитията и темите на деня, които следим в развитие.  Днес и утре е пикът на метеорния поток Персеиди и ще има до 100 "падащи звезди" на час. За красивото явление е разговорът на Паолина Комсалова с Цветелина Генчева, астроном и астрофизик, директор на Планетариума в Смолян. Утринна среща и със..

обновено на 11.08.24 в 16:17

Клуб "Неделя" за Космоса и детските мечти

Днес в предаването Ви срещаме с едно наглед съвсем обикновено 14-годишно момиче - Ния Парушева. Това, което я прави необикновена е всъщност факта, че пребори жестока конкуренция от над 200 деца и бе отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Това е един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Намира се..

публикувано на 11.08.24 в 15:25

Ранно утро с "Шейкър"

Лятото е, а ние сме повече от мотивирани да създаваме добро настроение в утрото на поредната августовска неделя! Интересни теми и събеседници, полезна информация, поглед с намигване към звездите и много хубава музика. Това е накратко, което предстои до 10. Запознаваме с мотодът Физиогномика, за да разбираме по-успешно характера,..

публикувано на 10.08.24 в 16:05

"Вход свободен" в прегръдката на август

Лястовиците вече започват да се събират за отлитане на юг, а за нас лятото е още в разгара си . Последните отпускари стягат багажа за избраните дестинации, а градът под тепетата  е богат все повече на туристи и все по- малко на пловдивчани. Готвим се неохотно да изпратим и това лято, но още сме подвластни на ваканционното настроение.  Днес във "Вход..

публикувано на 09.08.24 в 10:15

Цветовете на август -"Точно днес"

И в последния делови ден от седмицата август носи жега и мечти. Първото е видимо освен по термометъра, но и по всеобщия контекст на информационните потоци, които ни заливат със сюжети на абсурда  в житейски и в политически ракурс. Мечтите пък  остават животоспасителният елемент на лятото, а "Точно днес"  в опит да сбъднем  някои от тях,  избираме с..

публикувано на 08.08.24 в 17:03