Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Психоанализа и баланс във „Вход свободен“

| обновено на 09.09.20 в 09:58

Днес говорим за психоанализа. Преди дни, в Пловдив, се проведе семинар по психоанализа, със специален гост д-р Ги Дана, от Франция. Психоанализата в съвременния свят. Кои са посоките и какви са? Доц. Диана Циркова, председател на Асоциация "Българско психоаналитично пространство", коментира. 

Очаквайте и рубриката „За и против“, с Дарина Иванова. Нашите спорове, по интересни теми, продължават. 

Лидия Петкова, лайф коуч, ще ни подсети за едно упражнение, което ще ни балансира, когато не се чувстваме добре емоционално, когато усещаме вътрешна съпротива. Всъщност, когато сме в баланс и късметът ни работи, по-добре. 

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година. Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е..

обновено на 15.01.21 в 17:19

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37

Перспективи "Ден след ден"

Как работят новите ваксини срещу коронавируса? Кое е революционното в технологията на РНК ваксините и могат ли те да променят човешкия геном? Има ли рискови групи хора за ваксинация с тях? За гените и коронавируса ще говорим с професора по молекулярна биология Георги Милошев . Въпреки проливните дъждове през последните дни, язовирите Домлян,..

публикувано на 14.01.21 в 14:53