Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Големите протести ще са социални и ще са след месец - два

| обновено на 10.09.20 в 13:26

"Изпълнихме обещанието си нашите депутати да не влизат днес в пленарната зала, а да са сред протестиращите", каза в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Мафията е на друго място и е точно обратното - народът иска да свали мафията“. Така Нинова коментира думите на премиера Борисов, че мафията иска да свали правителството. 

Прогнозата ѝ е, че големите протести ще бъдат през октомври и ноември и те ще са социални.

По повод предстоящия пряк избор на председател на БСП Корнелия Нинова каза, че навсякъде в предизборната си обиколка в страната е посрещана от пълни зали и това опровергава твърденията на опонентите ѝ, че няма интерес към прекия вот. Тя се надява и на висока активност в деня на избора, което да докаже думите ѝ. 

Нинова призова другите кандидати да направят също срещи с хора от партията, дори и в последния ден преди избора. „Защото едно е да ходиш по студиата да говориш, а друго е да чуеш хората“, добави тя. 

По думите ѝ продължават опитите да се бойкотира прекия избор, което  тя определи като необяснимо.


Галерия

Още от категорията

Спор за ремонта на читалище "Васил Левски"

Община Карлово и настоятелството на читалище „Васил Левски“ спорят как да бъде направен ремонт на сградата на читалището. Опасенията са, че ако разногласията се проточат, може да бъде изгубено финансирането за ремонта.  Пред Радио Пловдив кметът д-р Емил Кабаиванов обясни, че сградата на читалището е построена през 1964 година и досега..

публикувано на 16.06.21 в 17:02

В Белащица са готови на протести, ако кариерата отвори

Жителите на Белащица и селата от Родопската яка са в протестна готовност, ако кариерата на "Европейски пътища" АД отново започне работа след решението на ВАС, с което се отменя актът за спирането на дейността й миналата година.  От ИК “Стоп на кариерата в Белащица“ коментираха за Радио Пловдив, че няма да допуснат отново камионите да минават през..

публикувано на 16.06.21 в 10:11
Пламен Таушанов – Председател на Управителния съвет на БАЗП

Трябва да има политика за защита на пациентите

Според адвокат Пламен Таушанов, член на Надзорния съвет на НЗОК и председател на БАЗП, идеите на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров са известни отдавна и имат перспектива.  Той смята, че би следвало те да бъдат приети по-нататък.   "Това което се предлага е да се премахнат  тъй наречените лимити на болниците. По тяхното безсмислие се е..

публикувано на 16.06.21 в 09:58

МиГ-овете няма да бъдат приземени

Временно е прекратено издирването на черната кутия на падналия в морето МиГ-29, съобщи в Пловдив служебният министър на отбраната Георги Панаѝотов. Той  се срещна с кмета Здравко Димитров по въпроси свързани с военните имоти на територията на общината. Сред тях е и ремонтът на Военния клуб, за което обаче срокове не са били уточнени...

обновено на 15.06.21 в 17:13

За Брестовица ВиК действаше в условията на неотложност

„ Не мога да се съглася за едно такова становище на незаконосъобразност (протокола, огласен от областния управител Ангел Стоев), защото действията на експлоатационното дружество са изцяло съобразени със създалата се ситуация и не противоречат на действащото законодателство “ – заяви в интервю за Радио Пловдив управителят на ВиК-Пловдив Спартак..

обновено на 15.06.21 в 15:43