Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Емоционален понеделник с „Вход свободен“

| обновено на 14.09.20 в 11:07

Кръстовден е! Честити да са имениците и българските огнеборци, които отбелязват професионалния си празник!

На днешния ден, слънцето „тръгвало назад“ към зимата, а ние гледаме напред към онова, което ни предстои.

Днес, очаквайте рубриката ни „Орисници“. С колегите Мирия Иванова и Дарина Иванова си разсъждаваме за начина, по който се наричаме във връзките. Имената, с които се обръщаме един към друг.

Петя Коленцова, преподавател по мандала танц, ще ни припомни една добра техника за осъзнато разделяне с партньора и излизане от връзката, в рубриката „Езо тера“.

Ще си говорим и за очакванията на една майка Вера Вулджева, за началото на учебната година, по-различно от досегашното.  Дъщеричката и Сияна, тръгва на предучилищна и е дете със специфични здравословни проблеми.

Започваме, след новините в 12.


Още от категорията

Неделен следобед с Клуб "Неделя"

Първата ни среща в късния неделен следобед ще бъде с Ралица Стоева - трансперсонален психолог. С нея ще говорим за магията и работата със съзнанието.  Ще ви срещнем и с Антонин Винклер – директор на международната организация "Новия Акропол". Той ще ни разкаже повече за ненасилствената комуникация и за справянето с агресията в хората.  Започваме след..

обновено на 17.01.21 в 14:12

Търсим отговори в „Шейкър“

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл.  Пренасяме се и към нашите три основни теми.  Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата. Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече..

обновено на 16.01.21 в 16:13

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29