Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вход свободен" - Родители vs. ученици

| обновено на 16.09.20 в 09:44

Нетърпението и радостта, с които родители и ученици дочакаха началото на учебната година, започва бавно да отстъпва на безброй въпроси, отговорите на които са неизвестни!

С психолога Жени Милушева разговаряме за времето, което прекарваме с децата си, разграничавайки  просто времето прекарано с тях от качественото време заедно. Предвид това, че графика ни от вчера отново търпи промяна, при това доста неясна и несигурна от гледна точка на близкото бъдеще. В забързаното ежедневие, все по-поглълнато от работа, училище, домашни работи и задължения, ще ни липсва дългото време, което прекарвахме у дома. Още повече, сега ще ни е нужна помощ, за да успеем така да жонглираме графика си, че отново да намираме мигове, които да споделяме със семейството, но тези мигове се нуждаят от качество!

Още за родителството в „За и протрив“, където разглеждаме амбициите. Като нещо полезно и нещо, което може да тласне живота ни в различна от желаната посока.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 18.09.20 в 19:42

Приемна грижа в живота и политиката „Ден след ден“

Дете от Пловдив е сред новите случаи на заразени с коронавирус. Третокласникът си е вкъщи, в добро състояние и не се нуждае от лечение, съобщиха от Областния медицински щаб. Според правилата за действие в такава ситуация съучениците му също остават по домовете си и ще учат дистанционно. Станалият неприемлив за ГЕРБ след така наречения имотен..

обновено на 18.09.20 в 14:54

Слънчевият календар на българите във „Вход свободен“

Петъчно, със Спас Мавров си говорим за новата му книга „Колада :  Слънчевият календар на българите“. Книгата излезе, буквално,  преди 3-4 дни. Древният български календар се е наричал Колада,  защото месеците му са били 10. Названието  на древния български календар Колада има конкретно астрономично  значение, отбелязващо настъпването на новия..

обновено на 18.09.20 в 09:31

Изречения без точка "Точно днес"

С многоточието от поредния протест и след мача Локомотив - Тотнъм За свободния пазар на електричество , на който се качва и малкия, и средния бизнес от 1 октомври ще говорим в  предаването в петък. Чуйте какво споделят ресторантьори, браншът на хлебарите, ССИГ и как коментира предстоящата трансформация анализаторът от Института за пазарна икономика..

публикувано на 17.09.20 в 17:43

От "Тотнъм" през Изборния кодекс до Белинташ в "Ден след ден"

В Деня, когато православните честват Вярата, Надеждата и Любовта, в „Ден след ден“ ще ви разкажем: Как очакват футболната среща между Локомотив Пловдив и Тотнъм административния директор на черно-белите Атанас Узунов и кметът на града Здравко Димитров. Получи ли Регионалната здравна инспекция сигнала на жители от Труд за миризмата в селото,..

публикувано на 17.09.20 в 14:13