Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Точно днес“ – между вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. За този празник и за най-важните добродетели ще говорим с отец Радослав Паскалев от храм "Света Матрона Московска" в Пловдив.

17 септември носи не само празнични теми, но и делнични.

Пореден антиправителствен протест ще огласи с викове „Оставка!“ централни булеварди в града. Предвидена е и нова форма „Тикви за оставка“, а повече за нея ще научим от адвокат Атанас Бояджиев.

Художникът Иван Тотев ще представи другата гледна точка – на хората, които не подкрепят протестите.

А докато навън се усеща обществената енергия, в пленарна зала депутатите работят по поредните промени в Изборния кодекс. За тях ще говорим с Ваня Нушева, програмен директор на „Прозрачност без граници“.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Веселина Пеева с Камелия Величкова за изложбата под надслов „Виж“ Изолацията!“

В рубриката "Добро утро, ден!" ни гостува Николай Бухалов

Още от категорията

"Ден след ден" към актуалното на 28 септември

В последния септемврийски понеделник на 2020 г. говорим за това: - Има ли диплома за бакалавър от ПУ „Паисий Хилендарски“ Десислава Йорданова , председател на Районния съвет на БСП в пловдивския район „Западен“ и избрана за член на Националния съвет на партията? Скандалът се разрази непосредствено преди избора на членове на НС на БСП вчера. По..

публикувано на 28.09.20 в 14:18

"Звукът на киното" идва с музика от "Диво сърце"

Тази събота в "Звукът на киното" ще ви предложим саундтрака на "Диво сърце"/Wild At Heart . Кинованите добре познават този филм, както и неговия режисьор - Дейвид Линч, който успява да събере накуп границата между арт киното, телевизията и холивудските продукции. Романтичният трилър, в който участват звезди на Холивуд Никълъс Кейдж, Лора Дърн, Уилям..

обновено на 28.09.20 в 14:08

"Вход свободен" - сетивно градско пътуване

В днешното предаване ще отправим поглед към това какво е красиво по света, където стереотипите са тотално различни. За едни надноремнето тегло, за други големите уши, а за трети – малките стъпала.  Ще дадем и някои идеи на родителите как да се забавляват със своите деца - тийнейджъри.  В днешното предаване ще ви срещнем с Михаил Димов - артистичен..

обновено на 28.09.20 в 10:44

Властта, книгите, здравето "Точно днес"

В понеделник отваряме новата седмица с това, което тя заварва и това, което очаква. Стрелча и Септемри избираха кмет. Как избраните ще отговорят на очакванията - ще ги чуем до 9.30 часа. За властта - титуляри и претенденти - ще разговаряме и с  доцента по социология Цветозар Томов .  За пътя към властта в държавата и в партията ще е интервюто с Петър..

публикувано на 27.09.20 в 17:51

Клуб "Неделя" - време за приключения

От 1980-ма година насам на днешния ден отбелязвам деня на туризма. Някои от темите през годините са били: "Приносът на туризма за опазване на културното наследство, световния мир и взаимното разбирателство", "Туризмът и качеството на живот", "Най-доброто пътуване: добри гости и добри домакини“," Екотуризмът - ключ към устойчиво развитие ","..

обновено на 27.09.20 в 11:18