Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчевият календар на българите във „Вход свободен“

| обновено на 18.09.20 в 09:31

Петъчно, със Спас Мавров си говорим за новата му книга „Колада : Слънчевият календар на българите“. Книгата излезе, буквално, преди 3-4 дни. Древният български календар се е наричал Колада, защото месеците му са били 10. Названието на древния български календар Колада има конкретно астрономично значение, отбелязващо настъпването на новия орбитален цикъл. Повече по темата, след 13 часа. 
Психологът и медиатор Ирина Милчева, ще ни сподели за преградите по пътя към щастливото съществуване.
Очаквайте и рубриката „Четем с радио Пловдив“, както и нашите кино вести.
Започваме, след новините в 12.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27

Живот в театъра "Ден след ден"

Политиката е театър, в който публиката често освирква актьорите. И призовава нови на сцената. А докато политическият театър у нас е еталон за театър на абсурда, животът налага своя дневен ред.  Безсрочна ефеткивна стачка започнаха работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в редица градове, включително Пловдив. Те настояват за..

публикувано на 27.03.24 в 14:57

Цветна сряда във "Вход свободен"

Все още е март и все още празнуваме Жената! Едновременно нежна и силна, търпелива и мъдра, изпълнена със страхове, но и с най - силна надежда - Тя е тази, която устоява на всяка трудност и премеждие, щом сърцето й е завладяно от любов!  В поредния епизод на "Жена - истории за Вселени" ви срещаме с Гергана Тачева - Жозефин, и нейния свят от изящни бижута...

публикувано на 27.03.24 в 09:30

ТеатралНо и реално „Точно днес“

Политиката като театър, различни постановки видяхме през последния месец, а почти сигурен резултат от тях е, че отиваме на предсрочни парламентарни избори. Президентът Румен Радев ще връчи на 27 март втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет на ПП-ДБ, но от ГЕРБ-СДС вече обявиха, че няма да участват в опити за съставяне на правителство...

обновено на 26.03.24 в 16:57