Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бах и Моцарт на четири рояла на Античния театър

| обновено на 19.09.20 в 11:11

Четирима световни пианисти свирят тази вечер под диригентството на Йордан Камджалов и неговия  "Генезис оркестра" на Античния театър в Пловдив. 

Впечатляващият по своя мащаб, съдържание и участници концерт „Бах и Моцарт на 4 рояла“ в част от фестивала  „Музика през вековете“ и ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката от 19 часа. 

Създател и идеолог на проекта е българският пианист и педагог маестро Томислав Байнов, който основава ансамбъл в Германия и печели международна популярност.   Заедно с него на сцената излизат още трима световни  пианисти – Донка Ангъчева, Зузана Суханова и  Наре Аргаманян. 

Към проекта се присъединява и световноизвестният диригент Йордан Камджалов, който е лауреат на редица международни конкурси, работи в Хайделберг и Хърватската национална опера и филхармония в Риека. 

Фестивалът „Музика през вековете“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, включен е  културния календар на града и е част от програмата на Eсенния салон на изкуствата Пловдив. 


Още от категорията

Милонга в сърцето на Пловдив

Танго далеч не е само прочутите произведения на Пиацола, събиращи и до днес многохилядна публика. Нито е само „Компарсита”, която разпознава всеки един от нас. Жанрът - Танго води началото си далеч назад във времето, през годините на робство, още от приземните етажи на най-бедните квартали на Латинска Америка. „100 минути заедно и ...Танго“, едно..

публикувано на 30.10.20 в 15:11

"Пловдивски следобеди" на Мария Райчева в галерия "Аспект"

Изложбата "Пловдивски следобеди"  на  Мария Райчева е подредена в галерия "Аспект".  Художничката, изкушена от неповторимата атмосфера на Пловдив, претворява настроенията си в картини.  "Колкото повече опознавам Пловдив, толкова повече го обиквам. Завладяна съм от неговата романтика, аристократизъм и изящество на архитектурата. Градът под тепетата е..

публикувано на 30.10.20 в 12:21

Художникът Светлозар Чавдаров открива изложба акварели

Директорът на Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" Светлозар Чавдаров открива изложба в арт галерията на Пловдивски културен институт.  Авторът  ще представи над 20 свои творби. Лаконични и мечтателни.  Като тези на Търнър и Дега.  Завършени, нарисувани с лекота.  Професионалният опит на художника му позволява с четка да..

публикувано на 30.10.20 в 10:53

В "Срещите" - за българския дух и народните будители

Тази събота „Срещите” ви предлагат поредна среща с Неда Антонова и току що появилата се нейна  книга „Пепел от мислеща тръстика”.  Един разговор  за свободата, за българския дух, за самобитния български Ден на народните будители.  Бъдете с Радио Пловдив.

публикувано на 30.10.20 в 10:46

"Майстори на китарата" за 60-ия рожден ден на Веселин Койчев

" Бъдете здрави, обичайте музиката и пазете красотата на изкуството в себе си! " Това пожела на слушателите на Радио Пловдив и звестният пловдивски китарист Веселин Койчев . Тази вечер той ще отпразнува 60-годишнината си с концерт под надслов „Майстори на китарата “ на сцената на Кукления театър в Пловдив . Заедно с него на сцената ще..

публикувано на 30.10.20 в 09:08