Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Алтер его” - наздравици за юбилея на Михаил Вешим

| обновено на 03.10.20 в 10:18

Сатирикът Михаил Вешим стана на 60 години! В „Алтер его“ ще го поканим за разговор и ще вдигнем наздравица в негова чест. 

В качеството му на главен редактор на вестник „Сършел“ ще го попитаме що е стършелът Вешим свършил за тези 3 по 20 години? Или как се е променила усмивката на българина за един Преход време? Вероятно няма да ни се разминат и няколко весели истории.

Вторият ни гост е поетът-фотограф Владислав Христов, който сътрудничи на стършелите, участва в антология на млади български поети, издадена в Гърция и ще представи поетичната си книга „Писма до Лазар“ в рамките на „Пловдив чете“. Той очевидно има какво да ни каже.

Очаквайте и внезапно интервю с нетрадиционен гост, за което няма да обелим и дума в аванс!

Апропо, очаква се по време на предаването алтер егото на водещия да каже:

На политиците имаме зъб,

щото на всекиго ясно е -

ние ги носим ли, носим на гръб,

те пък тежат си на мястото...

„Алтер его“ се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч.

Първото повторение е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Второто повторение е в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – хуморът не е културен спам!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията

Търсим отговори в „Шейкър“

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл.  Пренасяме се и към нашите три основни теми.  Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата. Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече..

обновено на 16.01.21 в 16:13

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37