Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Пловдив „Ден след ден“

Три месеца продължават антиправителствените протести у нас.

От вчера официално и Комисията по граждански свободи в Европарламента подкрепи недоволството на българите. В Брюксел се безпокоят от дълбоките и системни слабости в правовата държава.

Също вчера - три месеца след началото, интелектуалците у нас подкрепиха прoтecтите cрeщу прaвитeлcтвoтo. В oтвoрeнo пиcмo 123-ма писатели, журналисти, актьори, режисьори и учени поискаха оставките на прeмиeрa, глaвния прoкурoр, председателя на Народното събрание и гeнeрaлния дирeктoр нa БНТ.

За модела на управление, гражданското общество, действието и бездействието на духовните стожери – разговорът ще е с философа проф. Георги Каприев, преподавател в Софийския университет, един от подписалите се в писмото интелектуалци.

Продънена ли е вече държавната хазна? Откъде ще дойдат парите, които Кабинетът „Борисов 3“ обещава и раздава като за последно? При дефицит между 1,2 и 3,8 млрд. лв вече имаме и заем от 5 млрд.лв. Какви и колко сериозни са рисковете ще коментираме с финансиста Николай Василев, бивши министър на икономиката.

От Пловдив:

Работеща бариера ограничава от днес достъпа до общината и Главната улица. Бариерата на ул. „Дондуков“ вече е активна, въпреки недоволството на гражданите и заповедта на областния управител за премахването й. Паолина Комсалова работи по горещата за пловдивчани тема.

Иванка Петкова проследява днешната работна среща на кмета Здравко Димитров с лидерите на политическите групи в Общинския съвет. Инфраструктурните проекти и парите, с които те ще се изграждат, са били основна тема на срещата, неогласена предварително за журналисти.

Каква финансова подкрепа от държавата ще получат малките и средните превозвачи?  Живка Танчева говори с превозвачи от региона за обещаното от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Празнично за Радио Пловдив:

„Очите и ушите на хората по места“, така ни нарече генералният директор на БНР Андон Балтаков.

Радио Пловдив допълва: Работим да сме моралният коректив на тези хора. И сме убедени, че в 21-ви век радиото не умира, то еволюира.

Изненада от екипа ще поднесе Димитър Владимиров.

Бъдете с нас „Ден след ден“!






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15