Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари и идеи „Ден след ден“

Община Пловдив ще подкрепи финансовите си възможности с нов заем, за да се случат планираните проекти по градската инфраструктура. Това решиха днес общинските съветници. В същото време кметът Здравко Димитров отчете 31 милиона лева неплатени задължение на граждани и фирми. Ще потърсим по темата експертен поглед отстрани с Александър Константинов, бивш заместник-кмет и общински съветник.

Да стане ли пловдивската улица „Иван Вазов“ пешеходна или не-ще се обсъжда на открита дискусия тази вечер край библиотека „Иван Вазов“. Припомням, плановете на общината са улицата да е само за пешеходци, но това да стане едва след като бъдат възстановени полуразрушените сгради от Тютюневия град. Антоанета Петричанска събра мнения на хора, които работят, живеят и минават по улица „Иван Вазов“

Започва ремонтът на Жълтото училище-първата новопостроена за учебни цел сграда през ВъзражданетоСтаринната сграда, построена през 1868 година, сега е част от  Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и учебното заведение има планове, които ще й вдъхнат нов живот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05