Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 10.10.20 в 16:19

Отново вярваме, че октомврийските недели имат особен чар! Ще го потърсим и днес, в разговорите със събеседници и в темите, които ще разгледаме. Вярата в красивото и търсенето на спокойствие обаче, не ни правят равнодушни към проблемите на обществото и деня!

Разглеждаме експерименталното изследване на нагласите на българите спрямо психичното здраве, проведено от  „Галъп интернешънъл болкан“, заедно с фондация „Кожа – платформа за психично здраве“.

Изследването има за цел подпомагане Националната Стратегия за психично здраве и е изключително важно в момента, в който стои въпросът за психологическите последици от ситуацията с коронавируса.

По темата разговаряме с д-р Пламен Димитров – координатор на меьдународна програма за психично здраве.

За фестивалът „Месец на: Джани Родари” в Държавен куклен театър – Пловдив ще ви разкажем! За конкурсната програма, за средствата за справяне с кризата около COVID 19, за традициите и новата визия, разговаряме с директорът - Петър Влайков. 

Очаквайте и новини от раздаването на наградите в X Национален конкурс за поезия "Добромир Тонев"

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

Накъде се движат стрелките "Точно днес"

Преговорите за правителство са в ход. Време е в първите срещи всяка партия да вдигне високо лозунга на своите "за" и "против", после може да вдигне цената си или...да посвали лозунга...в името на разумния компромис и отговорността, както ще го обясни.  Какъв е портфейлълът на условията, които си поставят евентуалните партньори? Каква промяна вещаят за..

обновено на 25.07.21 в 17:37

Клуб "Неделя" с българска връзка от Австралия

Тя е пловдивчанка! Тя е един от елитните фууд-фотографи в страната на кенгурото.След 27 години емиграция в държавата- континент тя още сънува България, не е забравила приятелите си и макар  виртуално следи ситуацията у нас. Днес в предаването директно от Сидни - Австралия ще ви срещнем със София Терзиева- част от вездесъщата българска диаспора на..

публикувано на 25.07.21 в 13:11

"Добро утро, ден!" с Керана... без космонавтите

Керана е от Космоса, това личи по движението, гласа, погледа и най-вече харизмата.  Тя е вокалист на пловдивската група “Керана и Космонавтите” , като връхлитането им на сцената може да се определи освен, като феномен, а и като приятно освежаване.  Песни, като “Цех за сънища”, “Отлагам” и “Слаба силност” могат да бъдат чути от всевъзможни кътчета..

обновено на 24.07.21 в 18:02
Мартин Касабов във второ студио на Радио Пловдив

"Добро утро, ден!" с писателя и рецензент Мартин Касабов

Тази седмица в  "Добро утро, ден!" гостува писателят и критик и пазител на книгите Мартин Касабов. Пловдивчанинът, който преди година и половина, в рамките на стария свят, изкара на показ първият си сборник с разкази “Когато великани ходеха по земята” ще ни разкаже за еждневната борба между човека и живота. За най-важните аспекти при пиенето и..

обновено на 23.07.21 в 17:57

"Добро утро, Ден" с проф. Александър Илиев

Театралният режисьор, пантомимист и  културен антрополог проф.  Александър Илиев  е първият гост в рубриката „Добро утро, Ден“ през 2021 г.  В неговата професионална биография  са вписани  над 160 авторски постановки, той е консултант и актьор в над 40 игрални и документални филма в България, САЩ, Италия, Китай, Франция и много други страни...

обновено на 23.07.21 в 15:58