Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Теза срещу теза "Точно днес"

Снимка: kingsman.bg

По оста за и против ще се движат разговорите ни тази сутрин от 6.00 да 9.30 часа. 

С коментар на новините за разпространението на коронавируса и реакциите с по- строг контрол, на мерките, очакване на лекарството, което преди ваксината ще даде сигурност за лечение, дори с изложба по темата, която се открива в НБ "Иван Вазов". 

Ще чуем председателя на Областния щаб Дани Каназирева, председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив Костадин Сотиров  и ръководителя на Американския център на библиотеката Михаил Свирачев за изложбата „Избухване: Епидемии в един свързан свят“, която се открива точно днес.

В предаването участва и Вяра Мисчиян, председател на Съюза на инвалидите в Пловдив на старта на Информационната система за контрол на медицинската експертиза, която ще управлява всички етапи на издаване на ТЕЛК. Освен, че предполага по- ясна картина и контрол, дали тя ще улесни или ще затрудни хората с увреждания?

24 май - ден на българската или на славянската писменост? Депутатите от комисията по образование и наука дискутират в четвъртък, след като вече приеха на първо четене промяната и след възраженията на учените, според които промяната несправедливо ограничава до местно значение европейският принос на делото им. По темата разговаряме с проф. Славия Бърлиева от Центъра по Кирило- Методиевисткия център към БАН.

В зона "Култура" отваряме отново първо студио с Петър Салчев за два концерта на платформата "Камерна сцена Пловдив".

А в "Добро утро, ден" - още една среща с писателя Георги Господинов.

Още от категорията

Оптимистично за живота в „Шейкър“

Всичко започва отвътре! Тази неделя, разглеждаме подробно и отвсякъде, месец декември. Какъв ще бъде последният месец, на тази година? Стефи Недевска, разказва.  Ще си говорим и за една нова система, като начин да опознаеш себе си и живота си по-добре. Разговаряме със Зоя Иванова. Заедно сме, в 333-ят ден на 2020-та година и в..

обновено на 28.11.20 в 16:44

„Алтер его” - консервираме си смях

„Алтер его” - консервираме си смях Как се консервира смях за зимнина? А и не само смях? Ще научите точната рецепта, ако изберете „Алтер его“ и екип „3.14“ и тази събота след новините в 15 ч. Очаквайте сатирични бележки и хумористични забежки, както и директни включвания от мястото на събитието. А какво е събитието? Слушайте и ще..

обновено на 28.11.20 в 08:37

Галеристката Анна Дякова в "Добро утро, ден!"

Галеристката  Анна Дякова гостува тази седмица в „Добро утро,ден!“. Създадената преди 25 години от нея галерия „Дяков“ е една от първите в страната.  Ценителите познават липсата на компромис в избора на автори, както и липсата на компромис и в общуването. От тази среща ще научите за специалната и чаша, защо не по-малко специална е и..

обновено на 27.11.20 в 16:53

Изпитания и чувства „Ден след ден“

Скандалът с пловдивската общинска болница „Св. Мина“, шумно, но фалшиво обявена за първата в страната Ковид-болница, продължава. Напрежението е между общината, областния кризисен щаб и екипа на балницата – основно, разбира се, заради взетите решения и тяхната далновидност. Областният кризисен щаб трябва да поеме отговорност за предложението..

публикувано на 27.11.20 в 14:57

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е интертекстуален филм за носталгията, който връща зрителя към 70-те и 80-те години на XX век, макар че – за..

обновено на 27.11.20 в 14:00