Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолети и рестарт на сърцето в "Ден след ден"

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 16 октомври, познат като Ден на авиацията и българските ВВС и Световен ден за рестартиране на сърцето, в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден" и двете теми ще намерят място още в първия му час ето така:

Как ще функционират първите обществени дефибрилатори под открито небе ще разберем в интервюто на Антония Попова с директора на общинското здравеопазване в Пловдив д-р Калин Калинов.

Как новите изтребители Ф 16 блок 70 ще променят Авиобаза Граф Игнатиево – репортерският разказ оттам ще ви срещне с новия й командир бриг. Ген. Николай Русев, един от пилотите, избран да се обучава на новия за българските ВВС  боен самолет, както и с инженер от техническия състав.

След темите-патрони на 16 октомври, ще обърнем поглед в аванс към една благотворителна акция в двора на Арменския храм „Сурп Кеворк“ в Стария Пловдив. Ще чуем подробности за нея и гласове на съпричастност на хора от арменската общност под тепетата с техни сънародници в Арцах, където 20-ти ден се води въоръжен конфликт.

После ще се върнем на шестващия у нас вече 8-ми месец коронавирус – как ще се контролира носенето на маски в обществения транспорт на Пловдив, който продължава да е в челото през последната седмица с нови случаи на заразени – ще чуем в интервю със заместник кмета Тодор Чонов.

За реконструкцията в подлеза на „Чифте баня“ ще ни разкаже Емил Костов.

Накрая ще говорим за култура. Очаквайте разговора в ефир с философа, журналист, художествен критик и медиен експерт Георги Лозанов за новата му книга „Земно щастие“. И репортажа на Галя Митева преди премиерата многоочакваната „Закуска в Тифани“ на Пловдивския театър.

Започваме след новините в 15:00 часа и ще сме с вас до новините в 17:00. Слушайте ни!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43