Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат носене на маски и на открито

| обновено на 20.10.20 в 10:49

Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание тази сутрин на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след завършилото късно снощи заседание на кризисния щаб в Благоевград. В заседаннего ще участва и главният държавен главен инспектор д-р Ангел Кунчев.

По думите на здравния министър, предложението за носене на маски на открито се отправя все повече през последната седмица. "Нямаше лечебно заведение, в което да съм отишъл и лекарите и сестрите да не поставят това условие, за да продължат да работят", посочи министър Ангелов. Въпросът се поставя и от родителски организации, допълни той.

Национален логистичен щаб с 24 часов режим на работа ще координира работата на всички институции в битката с Covid-19, а страната ще бъде разделена на 6 основни района,съобщи още Ангелов. Центърът ще бъде ситуиран в София, най-вероятно в Министерството на здравеопазването. 

Ролята на работещите в този логистичен щаб ще бъде да компенсират всички дефицити в системата, така че българските граждани да получат навременна и достатъчна медицинска помощ и грижа във всяка една точка на територията на Република България", каза още министърът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изграждат две кръгови заради затварянето на моста на Марица в Пазарджик

Община Пазарджик, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и КАТ обсъдиха реорганизация на движението на моста на Марица заради предстоящия ремонт на съоръжението.  Целта на новата организация е хората в Пазарджик да усетят най-малък дискомфорт", заяви кметът Петър Куленски.  Планира се изграждане на две временни кръгови движения -  на..

публикувано на 11.09.24 в 09:53

НИМХ предупреди за обилни валежи в половин България

Оранжев и жълт предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за Централна и Източна България (виж графиката по-долу). Днес ще преобладава облачно време, сочи прогнозата на НИМХ. На много места ще има валежи от дъжд. Главно в източната половина на страната те ще са значителни по количество и придружени с..

публикувано на 11.09.24 в 08:31

Мобилни екипи на РЗИ-Пазарджик помагат за достъп до е-Здраве

РЗИ Пазарджик организира от днес изнесени работни места в областта за получаване на достъп до електронното пациентско досие с мобилно устройство. Днес екипи на инспекцията ще бъдат в Пещера, а в следващите два дни в Панагюрище и Сърница. От РЗИ напомнят у словията за извършване на сдвояването : Заявителят да разполага с мобилно..

обновено на 11.09.24 в 07:37

Аварията на ул. "Димитър Талев"е отстранена, но вода няма

До края на деня ще бъде възстановено водоподаването по ул. „Димитър Талев“, където при изкопни работи строителна фирма предизвика авария и остави съседните кооперации на сухо.  Пробивът стана преди 10 дни, но заради други ангажименти по пускането на водопоровода на "Кукленско шосе" екипите са започнали ремонта едва вчера, обясни говорителят на..

обновено на 10.09.24 в 16:48

Катастрофа затруднява трафика в дефилето за Велинград

Двама души са пострадали при катастрофа в Пазарджишко. Инцидентът е станал преди около час в дефилето между село Варвара и Велинград.  Сигналът е подаден преди около час на спешния телефон 112. По първоначални данни е имало удар между товарен микробус „Форд“  и лек автомобил БМВ в участъка между Варварски минерални бани и спирка Цепина. На..

публикувано на 10.09.24 в 16:45