Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Уроци за свободно творческо себеизразяване


Днес, с Радослав Гърманлиев, говорим за предстоящия отворен урок за свободно творческо себеизразяване. Едно приключение, което може да подарите на децата си.

Чрез развлекателния и творчески характер на игрите, които ще бъдат включени, ще може да се развие въображението, творчеството и себепознанието на децата. 

Децата ще бъдат въвлечени в един творчески процес на себеизразяване, опознаване и излизане извън познатите граници, което би могло да има позитивен и терапевтичен ефект върху поведението на децата вкъщи.

Още подробности, чуйте в прикаченото аудио. 


Още от категорията

„Алтер его” с поезията на Божана Апостолова

Малко след 24-ти май поезията на Божана Апостолова отново ще звучи в „Алтер его“ на Радио Пловдив. Тази събота ще излъчим второто предаване от радио-поредицата, в която ни гостува голямата поетеса, издател и общественик.  За целта водещият Петър Краевски и тази седмица е разписал отпуската на сатиричното си алтер его Краю Петровски, за да си..

публикувано на 27.05.22 в 10:10

В "Срещите" за търсачеството и човешкия дух

В последната събота на българския месец на духа "Срещите" питат и мислят - какво става с най-скъпия диамант в света - човешкият дух?  И  защо днес човекът, бродещ сред морето от образи в търсене на своята идентичност, не успява да я улови, а тя постоянно му се изплъзва?  Доверяваме се днес на българските феномени. Гост е техният изследовател Христо..

публикувано на 27.05.22 в 09:55

Ангелина Кунева с голямата награда за превод на МУ

Медицинският университет - Пловдив раздаде на тържествен академичен съвет годишните награди за превод.  Срещаме ви с Ангелина Кунева, студентка - европейска магистратура по преводи в Пловдивския университет, преди това завършила два университета - в Лил, Франция и в Брюксел, Белгия. Тя спечели голямата награда на ректората за превод от френски език..

публикувано на 27.05.22 в 07:43

XV-то издание на Полинеророк фестивала започва в Пловдив

"PolineROOOCK festival – 2022" включва три дни безплатни концерти на рок банди от три държави на Летния театър на Бунарджика.  На 27, 28 и 29 май, Летният театър става средище на качествената и неподправена рок музика. Този уикенд ще се случи поредното музикално събитие в Пловдив, включено в Културния календар на града за 2022 година...

обновено на 27.05.22 в 07:08

Започва тридневният фестивал "Пловдив - древен и вечен"

С атрактивно шествие от Централната поща до Римския стадион с участието на 150  възстановчици от България, Унгария, Румъния и Франция стартира фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“.  В рамките на три дни мащабният форум, превърнал се в едно от любимите събития на пловдивчани, има амбицията да възкреси..

публикувано на 27.05.22 в 06:40