Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - балет „Елемент“ и впечатления от "Plovdiv open" 2020

| обновено на 22.10.20 в 09:31

Повечето хора практикуват "стандартни" хобита - колекционират монети или марки, спортуват, четат или плетат. По света обаче се намират и индивиди със странни увлечения като имитирането на крави и татуирането на коли. Ще стартираме днешното предаване с едни много различни и пъстри хобита, които ще ви оставят без думи. 

Ще обърнем внимание и на общуването в социанлите мрежи. 

В днешното предаване ни предстои и среща с Невена Данкова – хореограф на балет „Елемент“ – гр. Варна. 

Балет „Елемент“ стана талант фаворит на радио Пловдив в Танцов фестивал "PLOVDIV OPEN" 2020 - "Дъга от таланти", който се проведе на 10 и 11 октомври 2020 г. Невена Данкова ще ни сподели впечатленията и емоциите от фестивала. 

Във вихъра на есента ще обърнем внимание на модата и най-вече на модните тенденции тази есен и зима. 

Започваме след новините в 12. 


Още от категорията
На 3-ти март

"Ден след ден" за свободата у нас и където и да сме по света

На националния празник 3-ти март в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ разказваме: Как отбелязва Деня на освобождението Пловдив с репортаж от честванията на Стоян Терзиев. За духа на свободата в картините на старите български майстори на четката и на чужденците, свързали живота и изкуството си със следосвобожденска..

публикувано на 03.03.21 в 14:08

"Вход свободен" - заедно на 3-ти март

Чеистит празник, българи! В този така специален ден за всички ни ще изтъкнем няколко впечатляващи факта, които ни карат да се гордеем, че сме българи.  В празничния ден ще ви среднем и с Костадин Димитров - кмет на район "Тракия". Той ще ни разкаже повече за предстоящото празнично хоро, което е част от националната инициатива „Пробуждане с хоро на 3..

обновено на 03.03.21 в 10:28

„Точно днес“ – за историческите уроци и за свободата днес

Националният празник на България ще бъде отбелязан тържествено днес. Трети март – ден на преклонение към подвига на героите, величието, смелостта и историческите уроци, които трябва да помним днес. Наш събеседник ще бъде Видин Сукарев , историк от Регионалния исторически музей в Пловдив. За свободата днес, за нейната цена и за паметта ще..

публикувано на 02.03.21 в 16:35

Милиони, рейтинги и дози „Ден след ден“

Милиони, проценти, рейтинги, номера, брой дози, движения нагоре – надолу ще бъдат ключовите думи в предаването „Ден след ден“ този следобед, защото: отчитаме пик на заразените, броя на поставените ваксини и отворено – затворените зелени коридори ще разпределяме  418 милиона лева и тяхната ефективност за Пловдив след приемането на..

публикувано на 02.03.21 в 14:36

История, кино и действия във „Вход свободен“

Утре отбелязваме 143 години, от Освобождението на България от османско иго. Затова, днес ще отскочим до читалището на гр. Шипка, „Светлина - 1861“. Това е първото, селско, читалище в страната и тази година отбелязва 160 години, от създаването си. Интересни проекти реализират, там. Ще си говорим с Деница Стефанова, секретар на читалището, което има..

обновено на 02.03.21 в 09:34