Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Финалът на работната седмица с „Ден след ден“

От 15 до 17 часа в следобедната програма на Радио Пловдив ще говорят медици, които откликват на призива на Здравното министерство и на Университетската болница „Св. Георги“ да помогнат на колегите си в Covid – отделението на Инфекциозната клиника. 

За подкрепата и допълнителната мобилизация на лекари ще чуем ректора на Медицинския университет в Пловдив проф. Марияна Мурджева и двама студенти 6-ти курс, които са готови да облекат предпазните костюми и да лекуват пациенти с коронавирус.

В предаването ще се включи и директорът на ЕГ „Иван Вазов“, в която от днес два класа са под карантина и се обучават в електронна среда.

От деня избираме отчета на заместник – кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов за първата година от третия му мандат и промоцията на студентите – стоматолози от града с пътната им карта за развитие.

След дискретната среща вчера между външния министър Екатерина Захариева и бившия македонски премиер Любчо Георгиевски и продължаващите совалки на Скопие в Брюксел за търсене на подкрепа срещу предупреждението на София, че ще блокира пътя им за ЕС поканихме за коментар македонския журналист и анализатор Владо Перев. 


Още от категорията

Почти празнично с „Шейкър“

Всъщност, един френски философ казва, че истинската радост не идвала от спокойствието, богатството или похвалата, а от вършенето на нещо, което си заслужава. Това ще правим днес в „Шейкър” и се надяваме, да ви бъдем полезни. Ще си говорим за разговорната интелигентност или как тялото ни участва в постигагането на вербални и невербални..

обновено на 05.12.20 в 16:05

Конфликти и коледни инициативи - теми в "Ден след ден"

В деня, в който бе одобрен националният план за ваксиниране срещу КОВИД-19, стана ясно, че област Кърджали е първата, която излезе от „червената зона“ и влезе в оранжевата. Това означава, че разпространението на вируса там намалява. На какво се дължат тези резултати, спазват ли се мерките и как ще протече ваксинирането на желаещите, ще коментираме..

публикувано на 04.12.20 в 14:05

"Вход свободен" за благотворителността и добротата

Всяка година преди Коледа започват масови кампании за благотворителност. Сякаш тя е сезонно мероприятие. Сякаш стреснати, че годината си отива, се сещаме внезапно, че трябва, че  е човешко, и е богоугодно да се помага на по- слабите и нуждаещи се наши събратя. Бързаме да наваксаме за един месец, това, което сме забравяли цяла година. Има, за щастие,..

публикувано на 04.12.20 в 10:27

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече. Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Как тече живота в р одопското село Смилян..

публикувано на 03.12.20 в 15:59

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" : Компостираща инсталация за з елени и биоразградими отпадъци   заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева. След..

обновено на 03.12.20 в 14:27