Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Право напред в новата седмица "Точно днес"

| обновено на 25.10.20 в 18:39

Понеделник е ден за празник. Поне за тези, които носят името на свети Димитър и за строителите, които почитат небесния си покровител. Празникът ще усетим с настроението на хората в един от най- уникалните пловдивски храмове с репортажа на Димитър Владимиров от Стария град. 

Ще го честитим  и на председателя на Камарата на строителите в Пловдив Пламен Иванов в разговор за развитието на бранша.

В понеделник четем новите данни за хода на епидемията от първа линия с лекарите. Ще разтоваряме с  проф. д-р Петър Петров - директор на болница "Свети Мина" за близостта за ръба лечебното заведение да остане без персонал, за спрените планови операции, за маските, които мнозина презират и осмиват.

Ще говорим и за наблюденията за спазването на трудовото законодателство, които имат в Инспекцията по труда в Пловдив. Как Ковид промени средата и кои са добрите и недобрите практики, които се показаха в кризата? Ще чуем от директора Атанас Чернаев.

Ще видим и каква колекция събра  в "Дувармузей" Дуварколективът, който организира четири събития в Столипиново - от Модна къща "Карашък" до  "Аллах разъ олсун".

Ще слушаме латино с новия ни гост в "Добро утро, Ден!" художника Атанас Хранов.

Бъдете с Радио Пловдив в утрото на 26 октомври от 6.00 до 9. 30 часа! Добро начало на новата седмица!
Още от категорията

Оптимистично за живота в „Шейкър“

Всичко започва отвътре! Тази неделя, разглеждаме подробно и отвсякъде, месец декември. Какъв ще бъде последният месец, на тази година? Стефи Недевска, разказва.  Ще си говорим и за една нова система, като начин да опознаеш себе си и живота си по-добре. Разговаряме със Зоя Иванова. Заедно сме, в 333-ят ден на 2020-та година и в..

обновено на 29.11.20 в 08:13

Изпитания и чувства „Ден след ден“

Скандалът с пловдивската общинска болница „Св. Мина“, шумно, но фалшиво обявена за първата в страната Ковид-болница, продължава. Напрежението е между общината, областния кризисен щаб и екипа на балницата – основно, разбира се, заради взетите решения и тяхната далновидност. Областният кризисен щаб трябва да поеме отговорност за предложението..

публикувано на 27.11.20 в 14:57

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е интертекстуален филм за носталгията, който връща зрителя към 70-те и 80-те години на XX век, макар че – за..

обновено на 27.11.20 в 14:00

"Вход свободен" - на прага на карантината

В последният ден на работната седмица, и последни часове преди втората карантина, ще направим опит да погледнем предстоящото време по обективен начин.  В петък, по традиция отделяме минути за литература, а днес вповече от обичайно! Срещаме ви с Виктория Бешлийска - автор на страницата "По дирите на думите". Днес разговаряме за смисълът, за думите и..

обновено на 27.11.20 в 10:01

"Точно днес" не само в черно

Какво му е  черното на „ черния петък “, този път в коронавирусна ситуация.  Отново за ползите и капаните. Разговор с   Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. От Рим ще чуем медицинската сестра от Велинград  Ани Гугалова , която разказва за  Ковид-мерките и обществените настроения в Италия. „Затварянето“ на..

публикувано на 26.11.20 в 16:09