Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва обществено обсъждане на Общия устройствен план на Пловдив

Обществено обсъждане на проекта за изменение на Общия устройствен план на Пловдив започва от днес до сряда в сградата на Общинския съвет на ул. "Авксентий Велешки" №20. Проектът подлежи на задължително обществено обсъждане по реда на чл.127 ал.1 от ЗУТ (Закона за устройството на територията). 

Според графика на общината, днес е обсъждането с жителите на два градски района - от 9,30 до 12 часа е с жителите на район "Централен", а от 13,30 до 16 часа с живеещите в район "Северен".  Утре в същите часови пояси е обсъждането с жителите на районите "Западен" и "Южен", а в сряда - "Източен" и "Тракия". 

Новият Общ устройствен план на Пловдив е разработен от "Булплан" ООД - София с ръководител арх. Иван Делчев и очертава развитието на града през следващите 20 години. Основните параметри в него са прогнозата за демографското и икономическото развитие на града, транспортът и комуникацията и свързания с тях урбанизационен модел. 

С документа трябва да бъдат отстранени противоречията между Подробните устройствени планове (ПУП-ове) и Общия устройствен план и дa бъдe пpeдлoжeнa устройствена програма, която да балансира публичните, частните и смесените инвестиции.

Разработката е преминала през два етапа - ескизен проект и предварителен проект, който е внесен в Община Пловдив през ноември 2019 година. 

Изменението на Общия устройствен план трябва да бъде утвърдено от Общинския съвет на Пловдив, а отговорна за прилагането му е Община Пловдив. 

Сега действащият ОУП на Пловдив е от 2007-ма година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна страши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи онища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще останем колкото е..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52

Обявиха частично бедствено положение заради пожарите в община Карлово

Частично бедствено положение е обявено със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов заради пожарите в региона. То е в сила за селата Пролом, Мраченик и град Баня. Пожарът в Средногорието още не е локализиран.  В центъра на село Пролом е разположена водоноска, която може да изстрелва с оръдия вода, за да се гасят пламъците,..

обновено на 18.07.24 в 12:52