Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден" на Димитровден - преди цветята са проблемите

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На Димитровден в „Ден след ден“ ще говорим:  

Медицинският анти-ковид щаб при Областната управа в Пловдив заседава днес – с какви решения излезе очакваме да ни каже Антония Попова.

Заместник кметът Анести Тимчев отчита социалната политика на община Пловдив от началото на мандата си – Веселина Пеева го чу, за да научим всички.

Кое доведе пред РИОСВ Пловдив съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. И още - как ще се гарантират честните избори? Докато в София Отровното трио инициира дискусия с извънпарламентарни партии по този въпрос, Живка Танчева предава гледната му точка оттук.

Общината започна общственото обсъждане по Общия устройствен план на Пловдив – днес то е за Район Централен. Проследи го Антоанета Петричанска, за да акцентира върху вълненията на пловдивчани от сърцето на града.

Как ще завърши месецът на Джани Родари в Кукления театър – ще разбрем от Галя Митева.

Накрая - разказ от Димитър Владимиров за Димитровден – как го отбелязват някои от съимениците му в храма с името на светеца навръх Джамбаз тепе в Пловдив.

Започваме след новините в 15 часа и ще бъдем с вас до 17:00. Слушайте ни.

Още от категорията

Оптимистично за живота в „Шейкър“

Всичко започва отвътре! Тази неделя, разглеждаме подробно и отвсякъде, месец декември. Какъв ще бъде последният месец, на тази година? Стефи Недевска, разказва.  Ще си говорим и за една нова система, като начин да опознаеш себе си и живота си по-добре. Разговаряме със Зоя Иванова. Заедно сме, в 333-ят ден на 2020-та година и в..

обновено на 29.11.20 в 08:13

Изпитания и чувства „Ден след ден“

Скандалът с пловдивската общинска болница „Св. Мина“, шумно, но фалшиво обявена за първата в страната Ковид-болница, продължава. Напрежението е между общината, областния кризисен щаб и екипа на балницата – основно, разбира се, заради взетите решения и тяхната далновидност. Областният кризисен щаб трябва да поеме отговорност за предложението..

публикувано на 27.11.20 в 14:57

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е интертекстуален филм за носталгията, който връща зрителя към 70-те и 80-те години на XX век, макар че – за..

обновено на 27.11.20 в 14:00

"Вход свободен" - на прага на карантината

В последният ден на работната седмица, и последни часове преди втората карантина, ще направим опит да погледнем предстоящото време по обективен начин.  В петък, по традиция отделяме минути за литература, а днес вповече от обичайно! Срещаме ви с Виктория Бешлийска - автор на страницата "По дирите на думите". Днес разговаряме за смисълът, за думите и..

обновено на 27.11.20 в 10:01

"Точно днес" не само в черно

Какво му е  черното на „ черния петък “, този път в коронавирусна ситуация.  Отново за ползите и капаните. Разговор с   Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. От Рим ще чуем медицинската сестра от Велинград  Ани Гугалова , която разказва за  Ковид-мерките и обществените настроения в Италия. „Затварянето“ на..

публикувано на 26.11.20 в 16:09