Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вход свободен" - изкуство и здраве в условия на пандемия

| обновено на 27.10.20 в 11:17

С настъпването на есента и задаващата се зима света отново се втурна в паника. Увеличават се случаите на заболели от Covid19, а ситуацията се усложнява от нарастването на други сезонни вируси. Оказва се трудно да устоим психически на тази ситуация! Как обаче тревожността и стресът влияят на физическото ни здраве?! Коментарът по темата е на психолога Пламен Димитров.

Още един поглед към пандемията, и това как тя оказва влияние върху културния ни живот. Разговаряме с композиторът Петър Петков, автор на пиесата „Share the lonliness“, част от полския фестивал „All about freedom”, посветен на памндемията. Пиесата е изградена върху теренни записи от "Социалния звуков архив", който повстана като инициатива от Европейски Център за Солидарност.

Очаквайте и новини от света на киното!

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

обновено на 02.12.20 в 14:06

"Вход свободен" - дългоочакван Декември

Най-прекрасният и празничен месец от годината е вече тук. По този повод, в днешното предаване, ще засегнем темата за коледната украса. Кога трябва да се постави и до кога трябва да остане в домовете ни? Отговорите, в днешното предаване.  В средата на работната седмица ще ви срещнем и със Силвия Атанасова, която организира една виртурна разходка из Китай...

обновено на 02.12.20 в 10:06

Изводи, надежди и очаквания „Точно днес“

Пандемията от Covid-19 поставя отпечатък върху всеки. Усещанията са различни, общи са последствията. Във второто утро на декември ще чуете: Ще спомогнат ли новите по-строги мерки за овладяване на заразата от Covid-19? Председателят на Българското дружество по медицинска вирусология професор Радка Аргирова ще бъде наш събеседник по..

публикувано на 01.12.20 в 16:24

На пързалката „Ден след ден“

Началото на последния месец в годината, отворената  ледената пързалка в Пловдив,  включването, макар и без шум и суета, на светлините на Коледната елха в града напомнят, че празничното настроение бавно, но сигурно също ни заразява. Освен за коледните знаци, разговорите в предаването ще бъдат за пандемията, за ваксините и пързалките в политиката...

публикувано на 01.12.20 в 14:15

Предколедни вълнения във "Вход свободен"

Всяка година на 1-ви декември започва предколедната суматоха. Тази година е различно.За първи път очакването и подготовката на празника се случват в условията на локдаун. Коледата, разбира се, не се отменя, това поне е сигурно, че няма как да стане.  Днес в предаването, както винаги, продължаваме с мисията си да запазим доброто настроение въпреки..

публикувано на 01.12.20 в 09:39