Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 30 % позитивни тестове за коронавирус, 209 случая в Пловдив

| обновено на 27.10.20 в 12:06
Снимка: Pixabay

Рекордните 2 243 случая на коронавирус са регистрирани за денонощието при направени 7 659 писиар теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителните резултатит за Ковид-19 са близо  30 на сто от направените тестове.

Активните случаи на коронавирус надвишиха 20 000 за пръв път от началото на пандемията. В болница са  настанени 2130 души, като 149 са в интензивни отделения. Оздравели са 296 души. Починали са 42-ма - най-голям брой за денонощие от началото на пандемията. 

Най-много са новите случаи в София-град - 913, в Пловдив са 209, над 100 са в Благоевград и Варна.

В Пазарджик има 40 случая, а в Смолян - наполовина по-малко.

Учители от седем училища и шестима медици от здравни заведения са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Общо 209 са новодиагностицираните случаи в областта. 

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 6 медицински лица – 3 медицински сестри, 1 лекар и 2 санитари. Извършва се епидемиологично проучване. За денонощието са приети в болници 24 пациенти, от които 7 са в по-тежко състояние. По данни на Ковид отделенията, хоспитализираните към днешна дата общо са 277, като от тях с потвърден  инфекция  са 232. На интензивно лечение са 8 пациенти. Броят на свободните легла е 39, а за интензивно лечение 13.

В Математическата гимназия има случаи на заразен учител и администратор. В Основно училище „Васил Левски“ в Пловдив положителен е един учител по физическо.  Заради положителна проба на начален учител в Средно училище „Константин Величков“ е наложена карантина на 37 деца от 3 „а“ клас. Под карантина са и третокласниците от „А“ клас на ОУ „Гео Милев“ Пловдив, тъй като и там има заразен начален учител. В Основно уичилище  „Кочо Честименски“ има положителна проба на учител на 2-ри клас, който от 22 октомври не е на работа, а децата от тогава учат онлайн. Там е установена и положителна проба за коронавирус на ученик от 7А клас, който от 23 не е на училище училище и не се налага карантина на класа.

Учителка от Детска градина „Велимира“ в Пловдив също е заразена с коронавирус и е наложена карантина на контактните деца и персонал.

В Средно училище в Куклен също има положителна проба на преподавател в 5-6 клас.

За последното денонощие са починали 7 души.

Под карантина са 2118 лица, а на домашно лечение - 1237 лица. Оздравелите за последните 24 часа са 72.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ремонтираният участък на Рогошко шосе е отворен

Отворен за движение е ремонтираният участък от Рогошко шосе. Положен е нов асфалт, отводняване на трасето, ново осветление. Реконструкцията започна през февруари и обхваща 1/4  от целия път, за който беше отпуснат аванс от от 2 милиона лева от бюджета на община Пловдив.   За цялото трасе са необходими още 12 милиона, които не са налични,..

публикувано на 10.05.24 в 15:25

Юбилейното "Вино и гурме" започна с Дионисово шествие

С традиционното Дионисово шествие започна и тази година 10-то юбилейно издание на фестивала "Вино и гурме". Бог Дионис, придружен от кмета на Пловдив Костадин Димитров и председателя на Съвета по туризъм Любозар Фратев, поведоха шествието, което под звуците на българска ръченица премина през главната улица и стигна до площада пред Туристическия..

публикувано на 10.05.24 в 13:55

Пиян без книжка залови полицията в с. Кръстевич

Млад шофьор е заловен да кара пиян и без книжка в хисарското село Кръстевич, а двама дрогирани водачи бяха засечени в Пловдив. Полицейските служители извършили проверка на лек автомобил „Мазда“, управляван от 20-годишен водач. На място било установено, че водачът не притежава шофьорска книжка, а пробата му с драгчек отлеча близо 2 промила..

публикувано на 10.05.24 в 11:46

Ремонтът на мост в Пазарджик се отлага

Ремонтът на един от основните мостове на река Марица в Пазарджик се отлага, съобщи кметът на общината Петър Кулински. Причината за това , според него, са политическите трусове в страната.  Съоръжението, което поема трафика от автомобили от и към родопската част на региона, е  силно амортизирано. Според специалистите, мостът е с подкопани основи и..

публикувано на 10.05.24 в 10:44

Започва Празникът на Златоградското чеверме

С богата програма се отбелязва Празникът на Златоградското чеверме. Празникът ще започне тази вечер с шоу програма на комика Шкумбата и с участието на танцова формация „Елика“.  Кулминацията на празника ще бъде в събота, когато на централния градски парк отново ще бъде представено автентично приготвяне на чеверме и традиционни златоградски ястия...

публикувано на 10.05.24 в 10:18