Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Решения и отговорности "Ден след ден"

Учители от седем училища са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Традиционно голям остава и броят на учениците с положителни тестове за коронавирус.

Кога и как училища ще преминават на дистанционно обучение? Просветното министерство прехвърли отговорността за тези решения на директорите на училища. Коментар за това ще чуем от Валентина Стоенчева, директор на СУ "Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив и заместник-председател на Съюза на работодателите в системата на образованието в Пловдив.

COVID-19 затвори и Опера - Пловдив за две седмици. Към момента няма установен положителен случай на Covid-19, но има карантинирани контактни лица. По темата информира Антония Попова.

Радва или задължава една награда? Еднолична или колективна е тя, когато става дума за принос в борбата с COVID-19? Питаме д-р Мария Пишмишева, началник на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик, която бе отличена с награди от БЛС и РК на БЛС –Пазарджик.

И още от Пловдив:

Бъдещето на най – зеления район на Пловдив – „Западен“, и най – гъсто населения – Южен“ за 20 години напред, според проекта за Нов Общ устройствен план, са предмет на обществени обсъждания днес. Поставените проблеми и дебатите по тях обобщава в репортажа си Екатерина Костова.

За зелената система на Пловдив и заложените зелени площи в града за 20 години напред ще е разговорът с Екатерина Гюлеметова. Тя е ръководител на екипа, изготвил докладите по екологична оценка и по оценка за съвместимост на проекта за Нов Общ устройствен план на Пловдив ;

Епископската базилика на Филипопол вече има издаден Акт 16. Очаква се до края на годината най – голямата раннохристиянска църква в страната да е достъпна за посетители. Живка Танчева събра мнения „за“ и „против“ новия исторически и туристически обект в Пловдив.

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния вторник. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.
Още от категорията

Почти празнично с „Шейкър“

Всъщност, един френски философ казва, че истинската радост не идвала от спокойствието, богатството или похвалата, а от вършенето на нещо, което си заслужава. Това ще правим днес в „Шейкър” и се надяваме, да ви бъдем полезни. Ще си говорим за разговорната интелигентност или как тялото ни участва в постигагането на вербални и невербални..

обновено на 05.12.20 в 16:05

Конфликти и коледни инициативи - теми в "Ден след ден"

В деня, в който бе одобрен националният план за ваксиниране срещу КОВИД-19, стана ясно, че област Кърджали е първата, която излезе от „червената зона“ и влезе в оранжевата. Това означава, че разпространението на вируса там намалява. На какво се дължат тези резултати, спазват ли се мерките и как ще протече ваксинирането на желаещите, ще коментираме..

публикувано на 04.12.20 в 14:05

"Вход свободен" за благотворителността и добротата

Всяка година преди Коледа започват масови кампании за благотворителност. Сякаш тя е сезонно мероприятие. Сякаш стреснати, че годината си отива, се сещаме внезапно, че трябва, че  е човешко, и е богоугодно да се помага на по- слабите и нуждаещи се наши събратя. Бързаме да наваксаме за един месец, това, което сме забравяли цяла година. Има, за щастие,..

публикувано на 04.12.20 в 10:27

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече. Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Как тече живота в р одопското село Смилян..

публикувано на 03.12.20 в 15:59

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" : Компостираща инсталация за з елени и биоразградими отпадъци   заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева. След..

обновено на 03.12.20 в 14:27