Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" - есенна сряда за споделяне

Дъждовно в Пловдив
Снимка: Христо Крачолов

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия.

"Точно днес" със събеседниците ни:

Иванка Киркова, началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия.

Агоп Каспарян, икономист - в анализ за  новите цифри на бюджет 2021, говорим за мерките в защита на бизнеса, домакинствата и управлението във времето на криза, предизборните сметки с новите графи за важното пресмятане. 

Русана Бърдарска за новия й роман "Опитът", с пловдивчанката, която работи в Европейската комсия - ни среща Галя Митева.

Маргарита Шущаркова заедно със съпруга й са в Пловдив тази сряда - представят пътешествията им в Азия или, как се роди книгата "Палецът на свободата", за интересните снимки, срещи и разкази от Индия, Китай и Тибет.

Излъчваме и поредния епизод от "Великите европейци" на Пламен Асенов, любопитно за френския поет Рембо.

"Добро утро, ден!" продължава с разказа на Атанас Хранов, за новите образи по три поеми на Секулов.

Още от категорията

Почти празнично с „Шейкър“

Всъщност, един френски философ казва, че истинската радост не идвала от спокойствието, богатството или похвалата, а от вършенето на нещо, което си заслужава. Това ще правим днес в „Шейкър” и се надяваме, да ви бъдем полезни. Ще си говорим за разговорната интелигентност или как тялото ни участва в постигагането на вербални и невербални..

обновено на 05.12.20 в 16:05

Конфликти и коледни инициативи - теми в "Ден след ден"

В деня, в който бе одобрен националният план за ваксиниране срещу КОВИД-19, стана ясно, че област Кърджали е първата, която излезе от „червената зона“ и влезе в оранжевата. Това означава, че разпространението на вируса там намалява. На какво се дължат тези резултати, спазват ли се мерките и как ще протече ваксинирането на желаещите, ще коментираме..

публикувано на 04.12.20 в 14:05

"Вход свободен" за благотворителността и добротата

Всяка година преди Коледа започват масови кампании за благотворителност. Сякаш тя е сезонно мероприятие. Сякаш стреснати, че годината си отива, се сещаме внезапно, че трябва, че  е човешко, и е богоугодно да се помага на по- слабите и нуждаещи се наши събратя. Бързаме да наваксаме за един месец, това, което сме забравяли цяла година. Има, за щастие,..

публикувано на 04.12.20 в 10:27

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече. Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Как тече живота в р одопското село Смилян..

публикувано на 03.12.20 в 15:59

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" : Компостираща инсталация за з елени и биоразградими отпадъци   заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева. След..

обновено на 03.12.20 в 14:27