Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Назад към задължителните мерки в "Ден след ден"

Смолянска област затяга противоепидемичните мерки в опит да овладее заразата от КОВИД-19, която вече поразява 125 души на 100 000 население. Какво сочи анализът на заболеваемостта, болниците в региона имат ли достатъчно легла и персонал, какви са тенденциите – търсим директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева.

По темата заседава днес и Областният кризисен щаб в Пазарджик – новините от там обобщава Антоанета Петричанска.

Заради болни от КОВИД-19 служители Регионалният археологически музей в Пловдив затваря за 2 седмици. Как археолозите и администрацията продължават работа при тези условия, провери Екатерина Костова.  

От утре всички университети в страната минават на онлайн обучение. Как практически ще се осъществява тази заповед на здравния министър, питаме ректора на Аграрния университет проф. Христина Янчева.

В Пловдив местната власт продължава отчета си за първата година от мандата. Днес това направиха зам.-кметът по обществен ред Йордан Ставрев и секретарят на общината Ангелина Топчиева, а Димитър Владимиров обобщава информацията.

В Перущица отмениха предвидените тържества на закрито за Деня на будителите, но ги замениха с доброволческа акция на открито. Повече за инициативата ще чуем от кмета на общината Мария Витанова – Вълканова.

На финала ще отидем в Родопите за „среща“ с един колкото красив, толкова и опасен обитател. Тригодишно мече тормози от дни кмета на село Давидково Севда Чолакова, а за неволите й разказва Радостина Чернокова.

Още от категорията

Манол Пейков в "Добро утро, ден!"

Манол Пейков гостува на " Добро утро, ден! ". Издател и преводач, пловдивчанин и предприемач. Той ни разказва за неговото утро, говорим за това как приема ковид пандемията и марките, с които ни се налага да живеем. Манол се движи  на поне пет писти в живота, казва и как успява да съвместява задачите в деня, кога е важна промяната, също така издава..

публикувано на 04.12.20 в 09:22

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече. Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Как тече живота в р одопското село Смилян..

публикувано на 03.12.20 в 15:59

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" : Компостираща инсталация за з елени и биоразградими отпадъци   заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева. След..

обновено на 03.12.20 в 14:27

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

обновено на 03.12.20 в 13:52

"Вход свободен" - защо децата харесват различни храни

Колкото и не леки да бяха изминалите месеци, със сигурност има нещо, което ни дава надежда и оптимизъм, а това са наближаващите коледни и новогодишни празници.  До тях остават само няколко седмици и повечето от нас вече мислят за изненадите, които ще поднесат на своите близки и любими хора за Коледа. По този повод ще разгледаме най-подходящите..

обновено на 03.12.20 в 09:32