Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вход свободен" - в страстта на Танго

| обновено на 30.10.20 в 10:18

В края на работната седмица сме  усърдни в приключване на задачите и повече от фокусирани в предстоящите почивни дни!

„100 минути заедно и ...Танго“, едно събитие със вход свободен, което очакваме в утрешния ден. Поканата за тази премиера е от Сдружение „Кей-Търн“ и Пловдивски Музикално-Артистичен Форум. Милонга от предишните векове в сърцето на Пловдив, като подзаглавие на този спектакъл - за идеята и нейното реализиране ни разказва Мариана Ангелова – ръководител на проекта и председател на Сдружение „Кей-Търн“.

„Знаете ли, че Черно море е едно от най-изолираните морета от Световния окен? Освен това в него се вливат водите на 3 от големите европейски реки и още 15 по-малки. Крайбрежната ивица на 6-те черноморски държави се населява от над 16 млн. души...“  Международния ден на Черно море отбелязваме на 31 октомври, а Полина Христова - специалист комуникации по проект „Натура 2000 в България – Нови хоризонти“, ще ни разкаже тези и други любопитни факти за нашето море.

В петък отделяме специални минути за литература в рубриката ни „Четем с Радио Пловдив“.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Политически турболенции „Ден след ден“

План за готовност при пандемия прие правителството днес. Това се случва 9 месеца след официалното обявяване на пандемията. След Нова година започва ваксинацията на българите срещу COVID-19, обяви здравният министър. Как се управлява корона-кризата у нас? Защо опитът за тотален контрол доведе до тотален срив в доверието на обществото? Кой има..

публикувано на 02.12.20 в 14:59

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

обновено на 02.12.20 в 14:06

"Вход свободен" - дългоочакван Декември

Най-прекрасният и празничен месец от годината е вече тук. По този повод, в днешното предаване, ще засегнем темата за коледната украса. Кога трябва да се постави и до кога трябва да остане в домовете ни? Отговорите, в днешното предаване.  В средата на работната седмица ще ви срещнем и със Силвия Атанасова, която организира една виртурна разходка из Китай...

обновено на 02.12.20 в 10:06

Изводи, надежди и очаквания „Точно днес“

Пандемията от Covid-19 поставя отпечатък върху всеки. Усещанията са различни, общи са последствията. Във второто утро на декември ще чуете: Ще спомогнат ли новите по-строги мерки за овладяване на заразата от Covid-19? Председателят на Българското дружество по медицинска вирусология професор Радка Аргирова ще бъде наш събеседник по..

публикувано на 01.12.20 в 16:24

На пързалката „Ден след ден“

Началото на последния месец в годината, отворената  ледената пързалка в Пловдив,  включването, макар и без шум и суета, на светлините на Коледната елха в града напомнят, че празничното настроение бавно, но сигурно също ни заразява. Освен за коледните знаци, разговорите в предаването ще бъдат за пандемията, за ваксините и пързалките в политиката...

публикувано на 01.12.20 в 14:15