Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Код „червено“ в „Ден след ден“

18 са вече областите в страната, в които заболеваемостта от коронавирус е над 120 на 100 000 души. В червената зона се настани и Пловдив – област със 190 на 100 хиляди заразени. За мерките, които влизат от днес, както и за пренастройването на здравните заведения към Ковид – вълната ще говорим в предаването от 15 до 17 часа. Сийка Димчева от РЗИ и доц. Олиана Бойкинова от Клиниката по Инфекциозни болести в УМБАЛ „Св. Георги“. На пазар с маска – е темата на репортаж от Четвъртък пазар в Пловдив.

Кодът е двойно по- червен във Франция, където освен националната карантина, сме свидетели на насилие след обтягането на отношенията с мюсюлманския свят.

Извън коронавируса и тероризма ще бъде разговорът ни с арх. Иван Делчев, който е един от авторите на Общия устройствен план на Пловдив. Той ще обобщи предложенията, които граждани и експерти дадоха към него на проведените дискусии в шестте района на града.

Разговорите очаквайте между 15 и 17 часа.


Още от категорията

Почти празнично с „Шейкър“

Всъщност, един френски философ казва, че истинската радост не идвала от спокойствието, богатството или похвалата, а от вършенето на нещо, което си заслужава. Това ще правим днес в „Шейкър” и се надяваме, да ви бъдем полезни. Ще си говорим за разговорната интелигентност или как тялото ни участва в постигагането на вербални и невербални..

обновено на 05.12.20 в 16:05

Конфликти и коледни инициативи - теми в "Ден след ден"

В деня, в който бе одобрен националният план за ваксиниране срещу КОВИД-19, стана ясно, че област Кърджали е първата, която излезе от „червената зона“ и влезе в оранжевата. Това означава, че разпространението на вируса там намалява. На какво се дължат тези резултати, спазват ли се мерките и как ще протече ваксинирането на желаещите, ще коментираме..

публикувано на 04.12.20 в 14:05

"Вход свободен" за благотворителността и добротата

Всяка година преди Коледа започват масови кампании за благотворителност. Сякаш тя е сезонно мероприятие. Сякаш стреснати, че годината си отива, се сещаме внезапно, че трябва, че  е човешко, и е богоугодно да се помага на по- слабите и нуждаещи се наши събратя. Бързаме да наваксаме за един месец, това, което сме забравяли цяла година. Има, за щастие,..

публикувано на 04.12.20 в 10:27

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече. Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Как тече живота в р одопското село Смилян..

публикувано на 03.12.20 в 15:59

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" : Компостираща инсталация за з елени и биоразградими отпадъци   заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева. След..

обновено на 03.12.20 в 14:27