Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Надграждане „Ден след ден“

Електронната система  за таксуване в пловдивския градски транспорт, която както е известно даде поредица дефекти, ще бъде надградена. Това каза ресорният заместник-кмет Тодор Чонов на отчета на първата година от работата си. Това от своя страна, отново ще стане с обществена поръчка, а общината се готви за среща в съда с производителя на дефектната система-испанската фирма „Индра“.

Ремонтът на една от може би най-разбитите пловдивски улици-„Даме Груев“, е на път да започне, след като е избрана фирма-изпълнител на обществената поръчка. С кмета на район „Южен“ Костадин Язов ще разговаряме за условията и сроковете, в които ще става това. 

За това има ли почва у нас чуждоземният празник Хелоуин продължава да се спори. В пазарджишкото село Паталеница обаче, ще се направи своеобразно надграждане на Хелоуин-средновковната Баткунска крепост край селото ще е декор за празника и така организаторите искат да я популяризират и да помогнат за опазването й.

В "Ден след ден" от 15 часа ще стане дума и за зимния туризъм и за това възможен ли е спад от 80 на сто за зимните ни курорти, каквато прогноза бе направена преди дни. Събеседник по темата е Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Галерия

Още от категорията

Политически турболенции „Ден след ден“

План за готовност при пандемия прие правителството днес. Това се случва 9 месеца след официалното обявяване на пандемията. След Нова година започва ваксинацията на българите срещу COVID-19, обяви здравният министър. Как се управлява корона-кризата у нас? Защо опитът за тотален контрол доведе до тотален срив в доверието на обществото? Кой има..

публикувано на 02.12.20 в 14:59

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

обновено на 02.12.20 в 14:06

"Вход свободен" - дългоочакван Декември

Най-прекрасният и празничен месец от годината е вече тук. По този повод, в днешното предаване, ще засегнем темата за коледната украса. Кога трябва да се постави и до кога трябва да остане в домовете ни? Отговорите, в днешното предаване.  В средата на работната седмица ще ви срещнем и със Силвия Атанасова, която организира една виртурна разходка из Китай...

обновено на 02.12.20 в 10:06

Изводи, надежди и очаквания „Точно днес“

Пандемията от Covid-19 поставя отпечатък върху всеки. Усещанията са различни, общи са последствията. Във второто утро на декември ще чуете: Ще спомогнат ли новите по-строги мерки за овладяване на заразата от Covid-19? Председателят на Българското дружество по медицинска вирусология професор Радка Аргирова ще бъде наш събеседник по..

публикувано на 01.12.20 в 16:24

На пързалката „Ден след ден“

Началото на последния месец в годината, отворената  ледената пързалка в Пловдив,  включването, макар и без шум и суета, на светлините на Коледната елха в града напомнят, че празничното настроение бавно, но сигурно също ни заразява. Освен за коледните знаци, разговорите в предаването ще бъдат за пандемията, за ваксините и пързалките в политиката...

публикувано на 01.12.20 в 14:15