Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двама шофьори в Спешна помощ във Велинград са с COVID-19

| обновено на 31.10.20 в 17:29
Снимка: БГНЕС

Двама шофьори на линейка са с положителни тестове за коронавирус в последното денонощие. Това съобщиха от РЗИ Пазарджик. Мъжете са от Велинград и работят в местната Спешна помощ, където предстои поетапно изследване на персонала и са предписани щателна дезинфекция и наблюдение.

3-ма медици, 3-ма учители и ученик още са сред 56-те новоустановени с COVID-19 в област Пазарджик за периода. Лекарка по дентална медицина от Пазарджик, медик от село Бъта и медицинска сестра в „МБАЛ-Велинград“ са сред заразените.

Две учителки в ОУ „Христо Ботев“ в село Калугерово и жителка на Мокрище, преподавател в ОУ „К. Величков“ в Паталеница, са с положителен тест. В учебните заведения се извършват епидемиологични проучвания.

Нов случай при ученик има в ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ в Пазарджик. С положителна ковид-проба там е 10 годишно момче. Здравните власти връчват предписание за предприемане на противоепидемични мерки в училището. 

РЗИ Пазарджик обобщава за областта - новите случаи са при 32 жени и при 24-ма мъже. Най-възрастните мъж и жена с вируса са на 71 години. В болница от всички 56 новоустановени ковид-позитивни са само 10. Останалите са поставени в домашна изолация.


Още от категорията

Над 2800 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 303

Рекорден брой починали с COVID-19 у нас отчитат от Единния информационен портал.  За изминалото денонощие животът си са изгубили 221 души, с което смъртните случаи от началото на пандемията стават 4035. За изминалото денонощие новозаразените с коронавирус в страната ни са 2814 .  Направени са 6825 PSR теста, или 41.2% от тестваните са..

обновено на 01.12.20 в 06:43

Отварят най-голямата пързалка в България

Най-голямата ледена пързалка в България отваря врати в Пловдив на 1 декември на пл. „Централен“ пред Военния клуб.  Тази година за първи път любителите на пързалянето върху лед ще разполагат с цели 2000 кв. метра площ за каране на кънки. „Подобна пързалка никой не е виждал да се строи тук“, заяви Николай Денев, от фирма Аст сервиз, която..

публикувано на 01.12.20 в 06:43

Грейва Коледната елха пред общината

Днес ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Пловдив.  Заради удължената извънредна епидемична обстановка, за първи път няма да има тържествена програма. Целта е да не се струпват хора около елхата. Коледната елха е висока 13 метра и е украсена с 4000 лампички. Произведена е в Раковски, където е единственият на Балканите производител..

публикувано на 01.12.20 в 06:39

Инспекторите от РЗИ-Смолян носят червени ленти на 1 декември

Отново отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, един от най-разпознаваемите дни на здравето. Тази година в сянката на друг световен здравен проблем - разпространението на коронавируса, 1 декември се чества под надслова „Глобална солидарност, устойчиви здравни услуги“.  СЗО алармира, че вследствие на КОВИД-19 в много държави са нарушени..

публикувано на 01.12.20 в 06:34

Отстраняването от поста на кмета на Калояново влиза в съда

Административният съд в Пловдив е образувал дело срещу решението на ОИК- Калояново да не прекрати мандата на кмета на Калояново Георги Георгиев, въпреки че има влязла в сила присъда.  Делото е по жалба на Красимир Димов, жител на село Сухозем. Дали ще бъде даден ход на делото зависи от това как Димов ще защити основанието си да обжалва. В същия..

публикувано на 30.11.20 в 16:06