Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен" срещу есенна умора

| обновено на 09.11.20 в 13:18
2
Снимка: Димитрина Дончева

Днес в предаването отбелязваме Международния ден за борба с расизма, фашизма, антисемитизма и ксенофобията по идея на европейската мрежа "Обединени за действия между културите".

Книгата на рекордите на Гинес пък има рожден ден. Ще припомним българският дял в световните рекорди и ще почетем пловдивския принос.

Психоложката Лили Тумбева ще даде съвети как да преодолеем  есенната умора и депресия.

Започваме веднага след новините в 12!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Спортни и спорни състезания "Точно днес"

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Ще ги припомним и сравним със съвремието и в един от сутрешните ни разговори -  с доц.   д-р  Боряна Ангелова-..

публикувано на 25.07.24 в 16:49

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 25.07.24 в 15:39

"Вход свободен" - забавления и позитивен спор

Лятото е време за забавления на открито, за срещи с приятели! Въпреки горещините, в Пловдив се радваме на възможности за случване на най - различни забавления сред природата! Да, в нашия град все още можем да се откъснем от стреса на ежедневието, попадайки в истинска природна среда, без да напускаме очертанията на града. Това може да се случи като посетим..

публикувано на 25.07.24 в 09:30

"Точно днес" с темите на 25 юли

Започваме утрото на 25 юли с темите на деня. В програма „Точно днес“ се потапяме в недотам дълбоките води на язовир „Пясъчник“, който пресъхва. За проблема, рисковете, които крие и какво е състоянието на останалите водоеми в района говорим с Васил Узунов, директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.  И от там се пренасяме към..

публикувано на 24.07.24 в 16:51

Сезони, цели и танци с „Вход свободен“

Заедно сме до 15 часа. Ще си говорим за танци в рубриката „За и против“. За рода и сезоните, разказва Аида Марковска, накратко.  За самоанализа, по отношение постигането на целите, ще ни обясни Милена Милева, учител по йога. Днешният 24 юли е Ден на радостта – радостта от простите неща. Той се отбелязва официално от 1981 година. Честит..

обновено на 24.07.24 в 09:41