Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Репродуктивната психология, като част от съвременния ни живот

| обновено на 09.11.20 в 15:22

Репродуктивната психология е сравнително ново направление в психологията, като наука. В почти всички проведени научни изследвания се посочва ефиктивността на психологическата подкрепа преди, по време на и след инвитро процедури за състояния като тревожност, депресия, ниска самооценка и като цяло подобряване на общото емоционално благосъстояние. 

Проблема с инфертилитета, засяга все повече съвременни двойки. А, способността и желанието ни да се справим сами, с емоционалните и психологически последствия от един такъв проблем, често не са достатъчни. 

Стела Хараламбова е психолог, специалист в сферата на Репродуктивното здраве. Тя е член на Българската Асоциация по Репродуктивна психология и гост в неделния „Шейкър“.

Чуйте повече, в прикачения файл.
Още от категорията

Марица привлече Валери Домовчийски!

Валери Домовчийски се завръща в родния си клуб и през предстоящия сезон ще защитава цветовете на "Марица". Домовчийски идва от състезаващи се в елита тим на "Ботев" (Враца). Валери Домовчийски е юноша на "Марица". Освен за родния си клуб той е играл за "Левски", германските "Херта" и "Дуисбург", пловдивския "Ботев", "Черно море", гръцкия..

публикувано на 14.06.21 в 17:58

Прекрасна новина в Локомотив!

С прекрасна новина ще започне днес подготовката на Локомотив. Черно-бялата общност се увеличи с още един представител. Капитанът на тима Димитър Илиев стана баща за втори път! Прелестната му съпруга Мартина го дари с втори син. Малкият Йоан Илиев вече няма да е сам. До него ще е братчето му Нико. Екипът  на Радио Пловдив честити голямата радост на..

публикувано на 14.06.21 в 14:39

Елена Малева разказва повече за потока на щастливата енергия

Какво означава да сме щастливи и въпрос на умение ли е? Елена Малева ни разказва повече за потока на щастливата енергия, като това е и темата на едно събитие, чийто организатор е самата Елена Малева.  Как да изградим умението да влезем в потока на щастливата енергия и кои са пречките, които ни спират? Отговорите на тези и на други въпроси, чуйте в..

публикувано на 14.06.21 в 10:45

Работа със себе си, със собствените си ограничения и задръжки

Неврографиката е един нов и уникален начин за работа със себе си, със собствените си ограничения и задръжки.  Ефектът на неврографиката се постига чрез рисунки, които не е задължително да са точно определени.  Повече за неврографиката ни разказва Емилия Алексиева - инструктор по неврографика.

публикувано на 14.06.21 в 10:40

Вицешампионът стартира падготовката си днес

Вицешампионът на България - Локомотив (Пловдив), стартира днес подготовката си за новия сезон. Първото занимание на черно-белите ще е от 18:00 часа, уточниха от "Лаута". Повечето от играчите са в почивка от близо две седмици, а днес наставникът Александър Тунчев ще ги изведе за първо занимание преди началото на сезон 2021/2022. Спортно-техническият..

публикувано на 14.06.21 в 10:04