Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За фините настройки в "Ден след ден"

В петък, 13 ноември в "Ден след ден" търсим фините настройки - между лечение и грижа, права и задължения, теория и практика, оф и онлайн. Ето с кои теми конкретно ще го направим:

Защо пловдивският адвокат по медицинско право Мария Шаркова нарича червен зеления коридор за пазаруване в определени часове на хората на и над 65 години – очаквайте в ефир след броени минути.

Премиерът Бойко Борисов в Пловдив даде гаранция, че МБАЛ „Св. Мина“ ще стане специализирана ковид болница. Какво още доведе в региона министър председателя и какъв съвет даде на пловдивския кмет Здравко Димитров – ще чуем от Емил Костов.

На фона на растящия брой заразени с коронавирус лекари и медицински сестри и недостига им в лечебните заведения кима ли отлив от  обучението във Факултета по „Обществено здраве“ на  Медицинския университет в Пловдив, където се подготвят бъдещите медицицински сестри и как се учат на милосърдие? Разговаряме с декана проф. Мария Семерджиева и с една от четвъртокурсничките Христина Чаушева.

Десетки училища в област Пловдив вече заявявят желание за онлайн обучение заради епидемичната обстановка в клас. Живка Танчева ще ни срешне с началника на Регионалното управление по образованието Иванка Киркова и с директора Професионалната гимназия по жп транспорт „Христо Смирненски“ в Карлово Стефан Филчев.

Какви са притесненията на бъбречно-траснплантираните след преместване на Диспансера за проследяване и грижа в Александровска болница в София от едно място на друго – ще чуем гласовете на двама от протестиращите пред Министерството на здравеопазването днес – Наталия Маева и Георги Пеев  

Накрая – Дефиле на виното в Пловдив – ще откаже ли коронавирууса любителите на елексира на истината? Галя Митева ще разкрие.

Започваме след новините в 15 часа и ще сме в ефир до 17:00. Настройте се на вълните на Радио Пловдив и ни слушайте 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30