Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Време за традиции във „Вход свободен“

| обновено на 18.11.20 в 09:33

Днес говорим за една стара българска, женска практика, плетене с наричане, която Татяна Драгостинова е решила да възроди. Този петък, в Пловдив, започва всичко. След 13 часа, повече информация за събитието.

Ще спорим в рубриката „За и против“, с колегата Дарина Иванова. Определено, ще си изкарваме приятно. Ще си говорим и за това, променя ли се наистина човек, през годините?

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

Екстаз и щамове „Точно днес“

Екстазът е на писателя дисидент и журналист от Свободна Европа Димитър Бочев ,  и е „Опит за екстаз“ – името на неговия нов роман: да търсиш същината в едно бъзпътно време, когато е по-лесно да съществуваш, отколкото да живееш... За новия  щам на коронавируса ще  разговарме с акад. Богдан Петрунов имунолог, алерголог и бивш директор..

публикувано на 21.01.21 в 16:19

"Ден след ден" - COVID-19 и поезия

Въпреки намаляващата заболеваемост от коронавирус у нас, ограничителните мерки няма да паднат напълно и за всички от началото на февруари. Това стана ясно днес от брифинга на Националния оперативен щаб. Това ще е и темата в репортеските ни разкази на 21 януари в следобедното ни предаване "Ден след ден".  По нея пълната информация ще ни представи..

публикувано на 21.01.21 в 14:24

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 21.01.21 в 13:57

"Вход свободен" - ден на прегръдката

В международния ден на прегръдката сме ви подготвили много интересни теми, с които да разчупим делничното ви настроение и да ви подготвим за наближаващия уикенд.  Предстои ни среща и с Биляна Вутова - психолог и психотерапевт. Тя от своя страна ще ни разкаже повече за една методология, с древни корени и мистичен произход, която е най-точната система в..

обновено на 21.01.21 в 09:33

"Точно днес" - лицата на утрото и града ни

Една вълнуваща премиера на ново издание за Пловдив очакваме в близките месеци. Издателство „Летера“ подготвя албума „ Лицата на Пловдив “ с фотографии на Соня Станкова. Книгата представя хората в града под тепетата, включени са близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка, текстове са от проф. Клео Протохристова и доц. Никола..

обновено на 20.01.21 в 16:57