Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Платена публикация

Бетовен звучи в "Тримонтиада 2020" от Залцбург, Цюрих и Пловдив

Любителите на класическата музика отново ще могат да се насладят на Международния фестивал за класическа музика „Тримонтиада“. Два юбилейни концерта, посветени на 250- годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен, са подготвили организаторите на фестивала.  

Слушателите на БНР - Радио Пловдив могат да станат част от събитието онлайн на 26 и 27 ноември, след новините в 19 часа.

В програмата ще прозвучат неизпълняваните досега „Септет Опус 20“ от Бетовен, „Октет Опус 20“ от Феликс Менделсон, най- голямата клавирна соната на Бетовен “Хамерклавир Опус 106”, както и струнните миниатюри: “Дуо за изпълнители с очила” и дуо “Горски цар” на Франц Шуберт.

Изпълнители са ансамбъл “Тримонтиада” със солисти от Младежки Камерен Оркестър “ Франк Мартен Плейърс” и пианистът Ролф Плаге, Германия.

Техническият екип на БНР - Радио Пловдив и водещият Милко Петров ще ви направят съпричастни на концертите, които ще се проведат едновременно от Голямото студио на Университет „Моцартеум“, Залцбург,  Първо студио на БНР - Радио Пловдив и от студиото на проф. Галина Врачева в Цюрих.

 “И от небето ще продължавам да слушам”, казва със сетния си дъх Бетовен през 1827 год. Днес ще се насладим на неговата музика в есенното издание на „Тримонтиада 2020“.


Още от категорията

Уляна Ненова - Тодоро показва "Спомени от вечността" в Радио Пловдив

Художничката Уляна Ненова открива изложба в Културен център на Радио Пловдив на 19 януари. Тя е озаглавена „Спомени от вечноста” и с нея авторката ни напомня за отдавна забравени, скрити в сърцата ни спомени от детството. Уляна Ненова-Тодоро е завършила Националната Художествена Академия в София. Нейният творчески път се преплита с..

обновено на 19.01.21 в 07:20

Весела Коледа и щастлива Нова година от Радио Пловдив

Радио Пловдив желае на всичките си слушатели, читатели и приятели Честито Рождество Христово и щастлива Нова 2021-а година! Бъдете здрави, щастливи, ведри и изпълнени с радост!  Светли и уютни празници!

публикувано на 22.12.20 в 14:39

Премиера на втората част на книгата "Великите европейци" в Радио Пловдив

Дългоочакваната втора част на книгата „Великите европейци“ ще бъде представена на 29 октомври, четвъртък, от 18 часа, в Първо студио на Радио Пловдив. Премиерата е част от културните събития, свързани с 65-годишнината на Радио Пловдив, и част от програмата „Пловдив чете“.  Втората книга „Великите европейци“, издадена от..

обновено на 29.10.20 в 06:50

Йордан Йорданов с поетично-музикален спектакъл в Радио Пловдив

Тази неделя, от 11.00 часа, в Първо студио на Радио Пловдив, ще бъде представен поетично-музикалният спектакъл „Ролята на музиката и изкуствата в образованието, и културния живот“. Събитието е свързано с книгата „Обща теория на образованието – системи и модули”, на писателя и общественик  Йордан Р. Йорданов. Книгата е изготвена като учебник, в..

обновено на 28.10.20 в 18:53

"Опитът" на Русана Бърдарска с премиера в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на романа на Русана Бърдарска "Опитът" ще се състои в Културния център на Радио Пловдив. Книгата, издадена от ИК "Жанет45", ще бъде представена от  проф. д.ф.н. Инна Пелева  в Първо студио на 28 октомври, сряда, от 18 часа,. Събитието е част от литературната програма на Пловдив чете 2020.  За автора Русана Бърдарска е родена в..

обновено на 28.10.20 в 18:47