Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – с фактите и цветовете на новата седмица

Общинско здравеопазване в условия на ковид криза. Директорът на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ доктор Константин Сапунджиев ще говори за проблемите и решенията в тежката ситуация.

Пловдивските ученици от 5 до 12 клас се връщат от днес по график в училищата. Какви са предизвикателствата и как ще се следи за спазване на противоепидемичните мерки? Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова с обобщена информация по темата.

Пренасяме се и в Смолян, където ученици ще готвят за медиците на първа линия в местната болница. Началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева ще ни разкаже повече за кампанията.

Ще говорим още и за кампанията за набиране на средства за ремонт на два от етажите на бившия дом "Рада Киркович", където врати ще отвори Комплекс за ранно детско развитие. За него ще ни разкаже Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“.

И още в утрото на 23 ноември:

Доктор Милен Врабевски ще ни разкаже всичко за новия албум на Intelligent Music Project, който предстои да излезе след броени месеци. Песните са писани по време на пандемията от коронавирус. А какви са посланията в тях? Отговорите очаквайте петнайсет минути преди девет часа.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Галя Митева с Павлина Маринова, изкуствовед и галерист в галерия „Люнион“, където се представя колекция от творби на един от най-интересните български художници -  Димитър Казаков-Нерон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката тази седмица ни гостува известната галеристка Анна Дякова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49

Еко понеделник с „Вход свободен“

Сдружение „BG Бъди активен“ стартира отворена покана за НПО организации, спортни клубове и образователни институции. Инициативата има за цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи, във връзка с кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Румяна Киризиева, разказва.  Очаквайте..

обновено на 22.07.24 в 09:45

По следите на юли - "Точно днес"

Седмицата стартира с леко занижени стойности на жегата, с надеждата, че най-изпепеляващите седем дни от лятото са зад гърба ни, а в предстоящите седем ще успеем да настроим часовниците си към нормалността на времето с традиционните дарове на летните емоции. Политическата жега обаче следва в неравноделен ритъм към кулминацията си и в понеденик отново ще..

публикувано на 21.07.24 в 16:28

Талантливите деца на България днес в Клуба

Днес в предаването отново ще ни гостуват прекрасните таланти от ДВГ "Пеещите котенца". В края на юни те отново обраха овациите и наградите разбира се на традиционния конкурс "Сезони", който се провежда ежегодно в Бургас. Вълнуващи и неповторими бяха тези дни за децата, които спечелиха сърцата на меломаните не само с гласовите си данни, но и с..

публикувано на 21.07.24 в 15:05