Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Точно днес“ – с фактите и цветовете на новата седмица

Общинско здравеопазване в условия на ковид криза. Директорът на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ доктор Константин Сапунджиев ще говори за проблемите и решенията в тежката ситуация.

Пловдивските ученици от 5 до 12 клас се връщат от днес по график в училищата. Какви са предизвикателствата и как ще се следи за спазване на противоепидемичните мерки? Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова с обобщена информация по темата.

Пренасяме се и в Смолян, където ученици ще готвят за медиците на първа линия в местната болница. Началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева ще ни разкаже повече за кампанията.

Ще говорим още и за кампанията за набиране на средства за ремонт на два от етажите на бившия дом "Рада Киркович", където врати ще отвори Комплекс за ранно детско развитие. За него ще ни разкаже Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“.

И още в утрото на 23 ноември:

Доктор Милен Врабевски ще ни разкаже всичко за новия албум на Intelligent Music Project, който предстои да излезе след броени месеци. Песните са писани по време на пандемията от коронавирус. А какви са посланията в тях? Отговорите очаквайте петнайсет минути преди девет часа.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Галя Митева с Павлина Маринова, изкуствовед и галерист в галерия „Люнион“, където се представя колекция от творби на един от най-интересните български художници -  Димитър Казаков-Нерон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката тази седмица ни гостува известната галеристка Анна Дякова


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Валери Кьорлински

Актьорът Валери Кьорлински – от Хисар и плувния басейн, като олимрпийска надежда, до сцената, където първо спи между кулисите като сценичен работник, после след ВИТИЗ  и трупите на  няколко театъра в страната, към  САЩ, закъдето тръгва като артист и остава шест години като шофьор на камион, до Пловдив и екипа на Драматичния театър и на фондация..

обновено на 26.02.21 в 18:57
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06