Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС и БФВ с отворено писмо до премиера Бойко Борисов

Михаил Касабов (в средата) с отворено писмо до премиера
Снимка: БГНЕС

Изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно - предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на коронавирус, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.

Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес.

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов също заяви, че прекратяването на тренировъчната и състезателна дейност ще се отрази пагубно на подготовката на българските атлети за олимпийските игри в Токио, които бяха пренасрочени за 2021 година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Антъни Уджа и Андрей Йорданов с тежки контузии

Уджа е аут за половин година, Йорданов за 20 дни

По време на срещата с "Панатинайкос" двама от футболистите на "Ботев" (Пловдив) - Антъни Уджа и Андрей Йорданов, бяха принудително заменени заради контузии. След преминат ядрено-магнитен резонанс днес стана ясно, че Уджа има разкъсване на пателарно сухожилие. Нигерийския нападател ще се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените около..

публикувано на 02.08.24 в 16:48

Слушайте дербито "Локомотив" - "Левски" по Радио Пловдив

С два мача днес се открива третия кръг в Първа лига. От 19:00 часа "Славия" посреща "Хебър" на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.  От 21:15 часа е голямото дерби на кръга, което противопоставя "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на „Лаута“. Този двубой може да проследите пряко по Радио Пловдив. "Черно-белите" нямат загуба до момента, като..

публикувано на 02.08.24 в 13:05

"Панатинайкос" изхвърли "Ботев" от Лига Европа

Гръцкият гранд "Панатинайкос" разби с 4:0 в реванша "Ботев" (Пловдив) и с общ резултат от 6:1 изхвърли пловдивчани от турнира Лига Европа. А лександър Йеремейеф отбеляза два гола за гърците, Антъни Уджа подложи гръб и си вкара автогол след удар на Юричич, който през второта част добави още едно попадение. Николай Минков удари греда преди почивката, а..

публикувано на 01.08.24 в 23:00

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11

Отличиха волейболни шампионки с почетна значка на Пловдив

Пловдивските общински съветници решиха единодушно със званието „Почетна значка на Пловдив“ да бъдат отличени три пловдивски състезателки от националния отбор на България по волейбол до 18 годишна възраст, който спечели титлата на приключилото Европейско първенство за девойки.  Званието се присъжда на Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена..

публикувано на 01.08.24 в 10:10