Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Въпроси и отговори „Точно днес“

В очакване сме на заседанието на МС, където ще бъдат обсъдени мерките предложени от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов свързани с Ковид кризата. Своите позиции и предложения вече заявиха хотелиери и ресторантьори. Туристическият бранш настоява за прилагане на спасителни мерки.

Темата ще коментира Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Психологът Иван Игов анализира състоянието на страх в условията на COVID-19. Тревожните родители предават ли страховете си на децата? Къде е балансът? Кои са добрите новини и възможности за оптимизъм?

Днес протестират членове на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Автобусите в градския транспорт ще се движат с табели „Протест“. Междуградските  превози спират в полунощ и около 60 линии ще останат затворени. Само така според протестиращите, държавата ще обърне внимание на транспортния бранш и проблемите с нерегламентираните превози. От мястото на събитието информира репортерът Севдалин Палаузов.

Преди новините в осем очаквайте разтовор с инж. Александър Чобанов, който ще коментира приемането на оферти от ЦИК за машините за гласуване. Последният срок е 29-ти ноември.

Още ще чуете позиция за протеста срещу нереграментираните превози на Валентин Георгиев, координатор на Сдружение „Случаен превоз“ за Пловдивска област и Володя Домошенко, съпредседател на Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи.

Във „Великите европейци“ Пламен Асенов разказва за Георг Хегел, който е един от големите мислители на немската идеалистическа философия.

Поредната ни среща в „Добро утро, Ден!“ е с галеристката Анна Дякова.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 25-ти ноември от 6.00 до 9.30 часа.


Още от категорията

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*. Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти  с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде.  Ланг..

обновено на 24.01.21 в 10:07

Ранно Утро с "Шейкър"

Обещанието за неделя е да бъде слънчева и мека - жадувана прогноза в средата на зимата! Споделяме заедно часовете в очакване на топлите лъчи и търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес. Нейрографиката или неврографиката  е графичен  метод за управление на живота ни чрез рисуване и нов подход в психотерапевтичните..

обновено на 24.01.21 в 09:24

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от..

публикувано на 22.01.21 в 14:48

Потенциал и цели във „Вход свободен“

Случваме мечтите си и правим своите малки стъпки, към тях. Семейният консултант Динка Колева, коментира някои любопитни факти. Вярно ли е, че когато сме сигурни в онова, което искаме до 72 часа е необходимо да започнем неговото осъществяване, за да се получи? Ще си говорим и с астролога Мария Спасевска за това как да си направим сами рождената,..

обновено на 22.01.21 в 09:31

Екстаз и щамове „Точно днес“

Екстазът е на писателя дисидент и журналист от Свободна Европа Димитър Бочев ,  и е „Опит за екстаз“ – името на неговия нов роман: да търсиш същината в едно бъзпътно време, когато е по-лесно да съществуваш, отколкото да живееш... За новия  щам на коронавируса ще  разговарме с акад. Богдан Петрунов имунолог, алерголог и бивш директор..

публикувано на 21.01.21 в 16:19