Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

CLOSED - ОPEN "Ден след ден"

Продължителното оставане на децата вкъщи носи последици за нас като общество, които ще са валидни години напред. Това твърдят от Българската асоциация на частните училища. В отворено писмо до премиера Борисов и министри от кабинета от асоциацията настояват да се ревизира затварянето на цялата образователна система, особено на детските градини и началните училища.

За решимостта да отстояват с упорство и решителност исканията си всяко училище само да определя дали да работи присъствено, или не ще говорим с Валентина Денчева, секретар на асоциацията на частните училища.

Кореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова разказва историята за борбеността на двама родители, които създават коледна украса, за да подпомогнат лечението на 10-годишното си момче с детска церебрална парализа.

И още:

Междуградските автобуси в Пловдивско спряха. На автогарите "Север", "Юг" и "Родопи" автобусите са по стоянките си, а пътниците са блокирани в придвижването си до селищата от региона. Какви са мотивите на превозвачите и как реагират пътуващите – репортажът е на Севдалин Палаузов.

Ще има ли ръст на фалитите заради COVID-кризата у нас? Как ще се отрази второто затваряне на държавата върху икономиката и очаква ли се ефект на доминото при фирмената несъстоятелност? Търсим коментара на макроикономиста проф. Ганчо Ганчев, който е категоричен, че страната ни има нужда от нова, цялостна стратегия за социално-икономическо развитие.  

Антония Попова ни среща с Михаела Тонева, която влиза като медицинска сестра доброволка в Ковид-болницата „Св. Мина“ в Пловдив. Михаела е студентка в Медицинския университет в Пловдив и догодина й предстои дипломиране.

Решението театрите да работят с 30 % публика е разумно, смята директорът на Драматичния театър в Пловдив Кръстьо Кръстев. За сегашната ситуация и работата на актьорите и театъра с него разговаря Галя Митева.

Програма "Ден след ден" на Радио Пловдив започва след новините в 15 и е до 17 часа. Слушайте ни. Още от категорията

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*. Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти  с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде.  Ланг..

обновено на 24.01.21 в 10:07

Ранно Утро с "Шейкър"

Обещанието за неделя е да бъде слънчева и мека - жадувана прогноза в средата на зимата! Споделяме заедно часовете в очакване на топлите лъчи и търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес. Нейрографиката или неврографиката  е графичен  метод за управление на живота ни чрез рисуване и нов подход в психотерапевтичните..

обновено на 24.01.21 в 09:24

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от..

публикувано на 22.01.21 в 14:48

Потенциал и цели във „Вход свободен“

Случваме мечтите си и правим своите малки стъпки, към тях. Семейният консултант Динка Колева, коментира някои любопитни факти. Вярно ли е, че когато сме сигурни в онова, което искаме до 72 часа е необходимо да започнем неговото осъществяване, за да се получи? Ще си говорим и с астролога Мария Спасевска за това как да си направим сами рождената,..

обновено на 22.01.21 в 09:31

Екстаз и щамове „Точно днес“

Екстазът е на писателя дисидент и журналист от Свободна Европа Димитър Бочев ,  и е „Опит за екстаз“ – името на неговия нов роман: да търсиш същината в едно бъзпътно време, когато е по-лесно да съществуваш, отколкото да живееш... За новия  щам на коронавируса ще  разговарме с акад. Богдан Петрунов имунолог, алерголог и бивш директор..

публикувано на 21.01.21 в 16:19