Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказаха пловдивски полицаи за скандала в дискотека "Сохо"

Началникът на 6-то РПУ  Николай Кирков и  трима служители от управлението са наказани с порицание за неизпълнение на служебните си задължения по скандала с дискотека „Сохо“, става ясно от отговор на министъра н а вътрешните работи Кирил Терзийски до заместник- председателя на Народното събрание Валери Симеонов , който го сезира за случая. 

Той е от  3 ноември, когато  шумно парти на общинския съветник Кирил Търев предизвика възмущението на граждани, живеещи в близост.

Проверката, в която  са използвани  видеозаписи от охранителни камери и записи от телефон 112 е доказала, че полицаите не са изпълнили задълженията си, обясни директорът на Областната дирекция Йрдан Рогачев. Той отказа да назове причините, поради които колегите му не са реагирали според закона и не са спрели музиката.

"Имам техните обяснения, всичко знам, но нама да го кажа". На въпрос дали е свързано с високопоставени особи, присътвали на място, Чонов отговори: "Не, не е свързано".

Припомням, че в сигнала на Валери Симеонов като причина бездействието се посочваше, че  присъствието на хора с високи постове е респектирало служителите на реда. Освен домакинът – общински съветник, се цитираха имената на директора на „Напоителни системи“ Петко Димов и заместник- кметът Тодор Чонов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Основните храни у нас отново поскъпват

Цените на основните зеленчуци – краставици и домати тръгнаха нагоре , показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Вносните краставици поскъпват с близо 13%, а оранжерийните с 5 на сто. По – скъпи са и оранжерийните домати с 12 %. Само зеленият пипер е поевтинял с над 13 на сто. При зелето се наблюдава увеличение с над..

обновено на 04.08.24 в 16:39

С мирен протест майки в Смилян поискаха повече "легнали полицаи"

Група майки от родопското село Смилян направиха днес мирно шествие с искане за изграждането на тротоар и повдигнати неравности за ограничаване на скоростта.   Първоначално жителите на Смилян бяха предвидили днес да има ефективен протест и да блокират за три часа пътя Смилян – Рудозем, но го отмениха и проведоха мирно шествие.  Младите родители..

обновено на 04.08.24 в 16:39

Детето от Пловдив, пострадало на плажа в Созопол, вече е контактно

Със стабилни жизнени показатели е детето, пострадало при инцидент с машина за почистване на пясък на плажа в Созопол.  Тази сутрин с 9-годишното момче се влиза в контакт, информират от „Пирогов“.  Нощта е преминала спокойно за детето, което беше доведено по въздух от Бургас до София със самолет „Спартан“. В полета участва медицински екип на..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Мъж от Стамболийски загина при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от четвъртия етаж.  Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални мигранти в кола на автомагистрала "Марица".  Около 5 часа тази сутрин арестуваният каналджия е опитал да избяга като се е промушил..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Пловдивски фермер разиграва на търг "кралски пъпеш"

За първи път у нас се разиграва търг на „кралски пъпеш“. Инициативата е на един от най-големите фермери у нас - Красимир Кумчев от Пловдив. Пъпешът е отгледан в собствената му градина и е от японския сорт "Юбари", който е най-скъпият в света. Абсолютният рекорд е регистриран в Япония, където пъпеш „Юбари“ е продаден за 46 000 щатски долара...

обновено на 04.08.24 в 14:53