Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За ваксините и (пред)последно за Ковид–болницата „Ден след ден“

На решенията на здравните власти за преобразуването на МБАЛ „Св. Мина“ в изцяло ковид- болница наистина трябва да се гледа като на предпоследни. След поредица от дебати, срещи, обещания  на кмета пред премиера, както и похвали  за „добър пример в страната“, днес стана ясно, че болницата няма да е за ковид-пациенти. Защо – чуйте от заместник – кмета Анести Тимчев и шефа на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов. Защо, обаче, все още няма заповед на РЗИ и какво мисли областният управител Дани Каназирева, по чиято идея бе взето решението за МБАЛ "Св. Мина" е също въпрос, на който ще търсим отговор в "Ден след ден".

В надпреварата с времето и с коронавируса ще говорим за ваксините, за готовността на пловдивчани да се ваксинират и с имунолога проф. Андрей Чорбанов за тяхната  ефективност и обещанията първите количества да бъдат получени още в края на декември. От председателя на семейните лекари в Пловдив д-р Костадин Сотиров ще разберем откога и по какъв ред започва издаването на електронните направления за PSR– тестовете.

Една година от мандата си отчетоха днес в сектор „Култура, туризъм и археология“ на Пловдивската община. И тук Ковид-19 постави тежък отпечатък на бранда „Пловдив 2019“.

От днес предаванията на Радио Пловдив „Ден след ден“ и „Антена спорт“ ще бъдат излъчвани и в ефира на Радио Кърджали, за да помогнем на колегите там в пандемичната обстановка. Репортажът им за финансовата помощ, на която хората в Кърджалийско разчитат за отопление, ще чуем след 16,30 часа!

Приятно слушане от 15 до 17 часа!


Още от категорията

Търсим отговори в „Шейкър“

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл.  Пренасяме се и към нашите три основни теми.  Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата. Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече..

обновено на 16.01.21 в 16:13

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37