Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" не само в черно

Какво му е  черното на „черния петък“, този път в коронавирусна ситуация.  Отново за ползите и капаните. Разговор с  Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“.

От Рим ще чуем медицинската сестра от Велинград  Ани Гугалова, която разказва за  Ковид-мерките и обществените настроения в Италия.

„Затварянето“ на държавата, както някои наричат триседмичното затваряне от  училища до  МОЛ-ве , като мярка за борбата с Ковид 19,  коментира проф. Радослав Гайдарски бивш здравен министър и преминал през заболяването.

Как студенти и лекари  от Медицинския университет в Пловдив ще участват в първата Нощ на учените, която се провежда онлайн. Интервю  на Живка Танчева с организатора проф. Д-р Виктория Сарафян.

Във времето за култура, в което тя все повече си виртуализира и намалява, как  се справя с липсите пловдивската  джаз певица Мирослава Кацарова.   

В „Добро утро, ден!“ завършва срещата с галеристката Анна Дякова.

„Точно днес“. Петък 27 ноември. От 6 до 9.30.


Още от категорията

"Точно днес" - лицата на утрото и града ни

Една вълнуваща премиера на ново издание за Пловдив очакваме в близките месеци. Издателство „Летера“ подготвя албума „ Лицата на Пловдив “ с фотографии на Соня Станкова. Книгата представя хората в града под тепетата, включени са близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка, текстове са от проф. Клео Протохристова и доц. Никола..

обновено на 20.01.21 в 16:57

Светът и ние в "Ден след ден"

Денят, в който светът гледа към смяната на върха в САЩ, и ние ще ориентираме три от разговорите в предаването към политиките, които новият стопанин на Белия дом ще води – в областта на външните работи, на сигурността и на борбата с климатичните промени. Ще обясним как започва новата трансформация на ковид – леглата в Пловдив и областта, след..

публикувано на 20.01.21 в 14:30

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 20.01.21 в 14:01

Навици и кино във „Вход свободен“

Заедно сме до 14. Очаквайте рубриката „За и против“, с Дарина Иванова. Темата е нарочното трениране на волята и някои навици. Да или не? Кое е по-добре за нас? Говорим и за филма „Кируна“, безплатно и онлайн, утре от 20 часа, във Фейсбук. Чешкият документален филм, представя историите на хора сблъскали се с необичаен проблем, желязната..

обновено на 20.01.21 в 09:29

Относителната тежест на фактите "Точно днес"

Ковид- 19 и новите въпроси, които поставя животът в епидемия. Всеки пети новозаразен носи новия и по- заразен щам на вируса, каза проф. Мутафчийски, помислете как да отворят заведенията, каза примиерът Борисов, ще отворим и без заповед, заплашиха собствениците, няма да се подадем на изнудване е мнението на здравния министър.... Нещо друго, за да се..

публикувано на 19.01.21 в 16:49