Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изпитания и чувства „Ден след ден“

Скандалът с пловдивската общинска болница „Св. Мина“, шумно, но фалшиво обявена за първата в страната Ковид-болница, продължава. Напрежението е между общината, областния кризисен щаб и екипа на балницата – основно, разбира се, заради взетите решения и тяхната далновидност.

Областният кризисен щаб трябва да поеме отговорност за предложението „Св. Мина“ да стане Ковид-болница, категоричен е кметът на Пловдив Здравко Димитров. Позицията му и аргументите защо общината се е съгласила с това решение ще чуем лично от пловдивския кмет в ефира на програма „Ден след ден“.

Пак заради болница „Св. Мина“ в Пловдив пристигна управителят на НЗОК проф. Петко Салчев. Той отиде първо в общината за среща със зам.-кмета Анести Тимчев, едва след това отдели време и на областния управител Дани Каназирева. За договореното в общината допълнително финансиране за болница „Св. Мина“ и за решението да се създадат триажни центрове в Пловдив с пари от здравната каса разказва в репортажа си Антония Попова.

И още:

Защо област Кърждали е сред областите с най-малко случаи в COVID-19? Каква и ситуацията с медицинския персонал и легловата база и как жителите на седемте общини спазват противоепидемичните мерки? Разговорът ще е с областния управител на Кърджали Никола Чанев.

Нови по-строги мерки влизат в сила в 23.30 часа днес и ще продължат до 21 декември. Заплахата от затваряне не доведе до наплив на клиенти в пловдивските МОЛ-ове. Там обаче очакват „голямата вълна“ от пазаруващи да ги залее след 18 часа тази вечер. Моментната „снимка“ с днешна дата „Черен петък“ от търговски обекти в града е на Екатерина Костова.

Протестите в Скопие и поисканата от опозицията оставка на премиера Зоран Заев, променената позиция на Заев, който се разграничи от кампанията срещу България, призова за сипране на омразата и се обяви за намиране на решение на всички спорни въпроси – темата ще коментираме с дипломата проф. Кирил Топалов, член на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония. 


Още от категорията

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*. Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти  с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде.  Ланг..

обновено на 24.01.21 в 10:07

Ранно Утро с "Шейкър"

Обещанието за неделя е да бъде слънчева и мека - жадувана прогноза в средата на зимата! Споделяме заедно часовете в очакване на топлите лъчи и търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес. Нейрографиката или неврографиката  е графичен  метод за управление на живота ни чрез рисуване и нов подход в психотерапевтичните..

обновено на 24.01.21 в 09:24

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от..

публикувано на 22.01.21 в 14:48

Потенциал и цели във „Вход свободен“

Случваме мечтите си и правим своите малки стъпки, към тях. Семейният консултант Динка Колева, коментира някои любопитни факти. Вярно ли е, че когато сме сигурни в онова, което искаме до 72 часа е необходимо да започнем неговото осъществяване, за да се получи? Ще си говорим и с астролога Мария Спасевска за това как да си направим сами рождената,..

обновено на 22.01.21 в 09:31

Екстаз и щамове „Точно днес“

Екстазът е на писателя дисидент и журналист от Свободна Европа Димитър Бочев ,  и е „Опит за екстаз“ – името на неговия нов роман: да търсиш същината в едно бъзпътно време, когато е по-лесно да съществуваш, отколкото да живееш... За новия  щам на коронавируса ще  разговарме с акад. Богдан Петрунов имунолог, алерголог и бивш директор..

публикувано на 21.01.21 в 16:19