Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ноември си отива „Точно днес“

| обновено на 29.11.20 в 17:02

В последния ден от ноември срещите в ефира на Радио Пловдив са с Надя Танева, директор на Дирекция социално подпомагане в Пловдив. Тя ще коментира помощите, които отпуска държавата за родители на деца до 14 г. възраст, които са в неплатен отпуск поради затварянето на училищата.

С клиничния психолог Маргарита Тарейн говорим за психичното здраве в условията на ограничения, наложени от Ковид кризата.

Днес е Световният ден на домашните любимци. Повод за разговор с Вихра Григорова, международен съдия към Световната федерация по кинология.

На 30-ти ноември според народния календар отбелязваме Андреев ден. За обичаите разказва доц. Ангел Янков, директор на Етнографски музей Пловдив - преди новините в осем.

За първи път в ефира на Радио Пловдив ще чуем отличниците на клуб Round Table 3 Пловдив - Тодор Рогошев и Васил Христев, студенти в ПУ „Паисий Хилендарски“.

В зона „Култура“ Снежана Фурнаджиева, председател на ДПХ ще сподели позицията си за предложението на зам. кмета Пламен Панов отново да бъде експонирана Арката на скулптора Димчо Павлов в Цар Симеоновата градина.

В „Добро утро, Ден!“ тази седмица гостува Манол Пейков, преводач и издател.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 30-ти ноември от 6.00 да 9.30 часа.


Още от категорията

Търсим отговори в „Шейкър“

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл.  Пренасяме се и към нашите три основни теми.  Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата. Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече..

обновено на 16.01.21 в 16:13

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37