Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

| обновено на 03.12.20 в 14:27

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" :

Компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци  заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева.

След заседанието на Областния кризисен щаб в Пазарджик - как коронавирусът взлезе в три социални дома и как ще се излекуват хората – очакваме да научим от Иванка Петкова.

Как лекар преглежда пациенти от София и Пловдив по телефона –историята на доктор Марин Мухтаров ще чуем в интервюто на Петя Тенева от Радио Кърджали.

В Международния ден на хората с увреждания председателката на Дружеството на инвалидите в Пловдив Вяра Мисчиян ще сподели пред Паолина Комсалова кой е лъчът надежда за тях в иначе мрачната ковид-година.

В „Българската коледа“ ще разкажем за 4 годишния Виктор Петров от Пловдив.

В Пловдивския Университет започна научен форум за изолацията и глобализацията. Как ще отговорят на световната ситуация младите учени, съмишленици и партньори в отстояването и популяризирането на българската култура извън страната ни – ще чуем в интервюто на Антоанета Петричанкса с литературоведа Младен Влашки.

Започваме след новините в 15 часа и ще сме с вас до новините в 17:00 - слушайте ни!

Още от категорията

Търсим отговори в „Шейкър“

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл.  Пренасяме се и към нашите три основни теми.  Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата. Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече..

обновено на 16.01.21 в 16:13

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37